Hemma-hemma

Nu är jag hemma i Vaggeryd igen efter en jättemysig helg med John i Vetlanda. Han kom hit strax efter att jag kom hem i fredags kväll, och så sov vi här innan vi åkte hem till hans föräldrar i lördags. Det första vi gjorde i Vetlanda var att handla på Maxi, och hungrig som jag var passade jag på att köpa med mig massa gott. Jag köpte blåbär, vaniljsås, ostkaka, vispgrädde och Noblesse-choklad. Blåbären gjorde jag en paj av medan John lagade mat till hela familjen. Fläskfilé med potatisklyftor och kantarellsås blev det, och så åt vi pajen till efterrätt. Hur gott som helst!

När jag ändå pratar mat kan jag passa på att tala om att vi åt kebabpizza igår. Ni anar inte hur mycket jag längtat efter svensk kebabpizza - mina smaklökar blev överlyckliga, haha! Och nu ska jag alldeles strax äta något annat som aldrig blivit någon hit i England, nämligen filmjölk. Jag som är en grav fil-och-flingor-addict förstår knappt hur jag har klarat mig utan det i alla dessa månader ;)

Lite planer har jag i veckan, men mest tänker jag bara ta det lugnt och njuta av att vara hemma. Det är så skönt att sova i ett välisolerat hus; det är en fröjd att slippa vakna om nätterna på grund av kylan!

I'm going home!

 

Mina ögon är helt svullna av all gråt... nästan lite kul eftersom det ser ut som att jag just blivit plastikopererad, eller det såg i alla fall det innan jag gjorde ett tappert försök att dölja det med smink... nu ser jag mest bara trött ut. För en gångs skull speglar alltså mitt utseende hur jag känner mig; jag är så trött att jag skulle kunna falla ihop vilken sekund som helst. Men jag får nog vänta ett par timmar med ihopfallandet, har ju ett plan att hinna med!

 

Nu ska jag bara kontrollera packningen en gång till och stänga av all el, sedan bär det av mot flygplatsen! Jag ska verkligen försöka lämna alla de senaste veckornas tråkigheter här... orkar inte med mer negativt, då går jag sönder. Nu är det bara att hålla tummarna för att hemresan går som den ska. Wish me luck, peeps! Snart ses vi igen :)


13 månader

Jag önskar inget hellre än att jag fick vara hos min John just nu ♥

...

Det finns inget i denna värld som är så bra att jag inte kan förstöra det.

Yet another way of handling boredom


Helgnöje? Vi får väl se...

Det var så fullt av folk i stan att det var lite stressande att vara där. Min John ringde när jag satt inne på Costa, och ljudnivån där inne var så hög att jag knappt kunde höra vad han sa, trots att de inte spelar musik. Eller det kanske de gjorde, men det kunde jag i så fall inte höra genom allt prat. Men det var rätt trevligt i vilket fall. Jag åt en panini med ost och skinka och drack en latte, mycket gott! Köpte även med mig en termosmugg som nu är fylld med Earl Grey-te.

Jag köpte även tre DVD-filmer på Poundland. White Noise: The Light, Sample People och The Roman Spring of Mrs Stone heter dem, och jag hoppas verkligen att de är sevärda. Jag är fanimig nära av avlida av uttråkning av och till, så filmerna blir kanske min räddare i nöden. Lyckades även hålla mitt löfte om att köpa riktig mat, så jag känner mig nöjd med min lilla utflykt :)


Jackie Big Tits

Rolling Stones har alltid haft och kommer alltid att ha förstaplatsen på min lista över favoritband. Det är svårt att förklara för någon som aldrig känt det, men deras musik är magi för mig. 99 gånger av 100 är det en Stones-låt som får det att hugga till inom mig, och som får mina ögon att tåras. Pappa förstår precis vad jag menar ;)

Men, det finns trots allt en handfull andra band vars musik ligger mig riktigt varmt om hjärtat. The Kooks, The Libertines, Babyshambles, The Wallflowers, bland andra. Och All The Young Dudes av Mott The Hoople är så briljant att även det bandet nästan kniper en plats på listan. Men bara nästan. Lite mer än så får man allt leverera om man ska nå en finalplats, haha!

Nej nu är det hög tid för mig att get my ass moving. Jag ska till Liverpool One och fika, samt handla riktig mat på M&S innan de stänger om ett par timmar. Men först vill jag bara berätta om en rolig sak som hände igår. Jag gick på stan med Ryan, och helt plötsligt blir vi stannade av en gubbe som säger: "Pehaps I should cover up his ears before saying this, but: 10 out of 10 for your figure!". Ryan svarade att det är lugnt du, hon är inte min flicka, och sen bara garvade han. Och det gjorde jag med, hela vägen till McDonald's där jag med gott samvete klämde i mig en cheeseburgare och massa pommes. Muahaha... tack så mycket mor och far för antifetmagenen ni verkar ha försett mig med!

Just nu


Update

Jag har vart ovanligt tyst de sista dagarna, vilket har sina förklaringar, men nu är jag back on track igen.

I söndags inträffade ett litet missöde när mamma skulle slinga min utväxt, vilket resulterade i att jag fick tre olika hårfärger... let's just say att vi felbedömde styrkan på blekmedlet. Resultatet av slingningen blev alltså katastrof, och jag är inget fan av hårkatastrofer, så klockan nio i måndags morse stod jag utanför Barbara Daley, redo att gå in och be om en tid för colour correction + klippning så fort de öppnade. För en gångs skull hade jag riktig tur och fick en tid på direkten, hos samma tjej som klippte mig sist jag var där. Någon timme senare, och £96 fattigare gick jag där ifrån med ett leende på läpparna. Nu är allt som det ska, och det är jag väldigt tacksam för!

Då jag hade stannat uppe tills mamma och pappa och John åkte mot flygplatsen klockan 04.00 samma morgon hade jag inte fått någon sömn alls, så det fanns inte en chans att jag skulle orka laga mat. Istället gick jag till Costa och åt en panini. Jag var så trött att jag kunde somnat där och då, men lyckades ändå komma ihåg att ta ett par bilder:


 

Hmm, vad har hänt annars? Inte mycket nämnvärt i alla fall. Jo, just det, igår hände det ju faktiskt något riktigt kul! Jag gick på student rep workshop och pratade lite om universitet i Sverige, och efter mötet började jag prata med två personer, som sedan bjöd med mig på drinkar och mat. Killen var en andraårselev på ingenjörsprogrammet, och tjejen en förstaårselev på filosofiprogrammet. De var härligt skumma båda två, på precis sådana sätt som roar mig. Dessutom pratade de med varann så som de gör i mina favoritserier på teve - som en riktigt välskriven dialog, fast improviserat.

 

Först gick vi till Saro Wiwa-baren i skolan, som tydligen serverar alkohol(!), och killen bjöd mig på två Smirnoff Ice. Sedan skulle vi ner till stan, och då vinkade han in en taxi som körde oss ner, och betalade för hela resan. Det blev middag på Nandos, bestående av en halv peri-peri-kyckling, pommes och kryddat ris. Och tror ni inte killen beställde in en flaska vin till oss alla också? Snacka om generöst! Tjejen försäkrade mig om att han alltid gör så och aldrig kräver något tillbaka, vilket ju är skönt för jag är alldeles för pank för att beställa in vinflaskor hit och dit!

 

Tydligen sitter de båda i kommitten för lesbiska, gay, bisexuella och transsexuella på skolan; och de informerade mig om att man inte får vara med i kommitten om man är straight. Jag tycker det är väldigt konstigt... jag menar, som Angie sade när jag kom hem och berättade det för henne: man kan ju sitta i en kommitte för djurens rättigheter även om man inte är ett djur själv. Jag tycker det är konstigt att de väljer att utesluta heterosexuella när de kämpar för människor av alla olika sexualiteters lika rätt i samhället. Oh well, perhaps that's just me... Jag hade i vilket fall en toppenkväll med mina nya vänner :)


Ännu mer shopping...

Jag hade planer på att möta mamma och pappa i stan vid tolv, men jag orkade verkligen inte stiga upp när alarmet ringde, så de fick klara sig ensamma i ett par timmar till. Vid halv tre kom jag och mötte dem, men pappa ville inte gå i tjejaffärer med oss så han tog bussen tillbaka till hotellet istället. Jag förstår precis det här med att inte vilja gå i vissa butiker; hade jag tvingats gå i teknikbutiker en hel dag hade jag dött av uttråkning, men kläder, skor och smycken får jag aldrig nog av ;)

Idag köpte jag en röd skinnjacka i Napoleon-stuk, en lång finstickad kofta, samt en lila baströja. Jag får ta och lägga upp bilder på jackan och koftan här snart, men nu ska det ses på film. Det blir New Moon idag, och förväntningarna är inte särskilt höga eftersom varken jag eller John blev särskilt imponerade av den första Twilight-filmen... Hoppas den här är bättre!

Jag idag :)

Det åktes häst och vagn i stadskärnan


Kvällens pubbesök

När vi kom hem efter att ha varit i Liverpool One upptäckte jag till min förfäran att Annaël hade lagat fisk. Igen. Jag förstår inte hur hon klarar av att äta något som luktar så vidrigt - hela huset stinker fanimig likt en rotten front-bottom efter att hon lagat sina fiskrätter! Så istället för att ta en tupplur fick jag öppna både dörrar och fönster och vädra länge och väl, samt tända en massa dofljus och sprida ut dem i hela huset. Det krävs både tid och energi för att ta död på sådan stank...

Oh well, jag hann trots allt ta en minitupplur innan vi traskade iväg till puben för att möta mamma och pappa igen. Det blev ett par öl för dem och ett par VK Tropical för mig. VK står för Vodka Kick, och finns i flera olika smaker. De smakar ungefär som Bacardi Breezers, men är billigare, och dessutom innehåller de koffein, vilket jag ju sällan tackar nej till ;)

Jag bjuder på en fin och en mindre fin bild från kvällens pubbesök:

Quite normal...

Här härmar jag minen som John envisas med att göra på 99% av alla kort jag tar, haha!

Caffè Nero

De caféer som det finns flest av här i Liverpool är Starbucks, Costa och Caffè Nero. Mamma och pappa är inte alls lika imponerade av Starbucks som jag är, och eftersom vi fikade på Costa igår fick det bli Caffè Nero idag. Jag och John delade på en stor cappuccino och en bit passion cake.

Jag var så otroligt trött att jag satt lutad mot John och halvsov hela tiden vi var där. Jag ser visst väldigt klängig ut på bilden, haha... Efter cafébesöket gick jag och John till Marks and Spencer och handlade lite nödvändigheter i matväg. Jag köpte även schampo och balsam med doft av honung och cocosnöt, som jag förresten nyss testade. Håret känns väldigt mjukt och följsamt, så kör på det om ni råkar befinna er i England, haha! Det är himla synd att Marks and Spencer inte finns i Sverige... hade de kunnat hålla samma priser i Sverige som här så hade de lätt kickat både ICA och Konsum, det tvivlar jag inte en sekund på!

Jag och John i en oerhört bekväm soffa :)

♥ "Erge" och "Harge" ♥


Nya stövlar i Pretty Woman-anda

Här har vi dagens huvudsakliga inköp:


Jag och mamma gick in på Deichmann och kollade för att de har ett erbjudande just nu som de kallar Pay Day Bonanza som innebär att man får £10 rabatt om man köper något som annars skulle kosta minst £30. Jag har varit sugen på ett par lårhöga stövlar ett bra tag nu, helst med klack givetvis, men eftersom jag tvingas promenera en massa nu för tiden gör jag bäst i att välja platta. Jag föll för dessa så fort jag provade dem; de sitter som en smäck och är hur sköna som helst! Me like ;)

Snooze-knappen vill mig illa...

Hello peeps!

Idag är det fredag och min favoritdag i veckan. Det känns skönt att ha en skolfri dag framför sig måste jag säga!

Sedan jag flyttade till England och började använda mobilen som väckarklocka har jag lagt mig till med en dålig vana, nämligen att snooza i timtal innan jag stiger upp. Att snooza är aldrig någon höjdaridé, men värst är det när man måste stiga upp tidigt för att hinna i tid till något, i mitt fall skolan. Usch.

Idag hade jag ställt alarmet på 08.00, men snooze-knappen var för lockande; jag kunde helt enkelt inte motstå den. Jag snoozade ändå inte farligt länge denna gång - endast en halvtimma - men det var tillräckligt för att jag inte skulle hinna köpa en take away-latte samt någon form av mellanmål innan första föreläsningen. Och tro mig, det ångrade jag bittert...

Dagens sista föreläsning var inställd, så efter andra punkten på schemat (dvs en Business Statistics tutorial) ringde jag min John och sade åt honom att börja dra sig inåt stadskärnan. Själv hoppade jag på bussen vid University Square, och några minuter senare tittade jag in på den pub där mamma och pappa satt och vilade sina stackars överansträngda turistben:

 

John kom dit rätt snabbt han med, och så gick vi i samlad trupp till Red Hot Buffet and Bar där vi försatte oss i grav paltkoma, haha! Jag åt en massa vårrullar och pizzabitar idag, och givetvis en hel del annat också. Jag var så mätt att jag trodde jag skulle svimma, men det var det värt! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Red Hot Buffet and Bar är fantastiskt!

Ny sjal och klänning


Efter gårdagens katedralbesök skyndade jag mig ned till Primark där mamma och pappa väntade. Pappa stod inte ut på Primark längre utan gick till en närliggande pub medan jag och mamma shoppade. De har så mycket fint där nu att jag utan problem hade kunnat spendera hela mitt studielån vid ett och samma köptillfälle. Men det gjorde jag givetvis inte, utan nöjde mig med tre saker. Det blev sjalen och klänningen på bilden ovan, samt ett rosa skärp som matchar sjalen perfekt :)

Efter vår lilla shoppingtur gick vi och hämtade pappa på puben där han satt, och sedan gick vi mot busstationen. Jag ringde min John, och han kom och mötte oss på nästa pub, och så satt vi där länge och väl och åt middag och drack öl. Eller ja, de drack öl... själv drack jag fjolldricka, som vanligt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, och när jag kommit ut därifrån är det hög tid att ta tag i Business Statistics-läxan. Jag ser fram emot morgondagen; dels ska jag ha på mig mina nya kläder för första gången (jag har hittills endast provat dem), och så ska vi tillbaka till Red Hot Buffet and Bar och äta lunch när jag har slutat skolan. Denna gången ska John följa med, det finns inte en chans att jag låter honom missa det stället!

The Tower Experience

Igår kväll när jag kom hem fungerade internet inte alls, och idag hann jag endast plugga innan jag gick till skolan. Men bättre sent än aldrig, så här kommer de bilder jag hann ta igår innan kamerabatteriet dog.

Jag var, som bilderna kanske avslöjar, på besök i katedralen ännu än gång. Jag som är ansvarig för den kreativa biten och Ryan som representerar katedralen i vårt projektarbete var där och gjorde research. Vi såg filmen och lyssnade på audio tour:en som vi ska marknadsföra, och så var vi uppe i tornet och blickade ut över Merseyside. The Tower Experience var helt klart häftigast, synd att den inte ingår i uppgiften...








Tidig natt i Kensington

Det där med att duscha och läsa gick sisådär, men jag har iaf hunnit med att äta, haha! När jag skapade en ny blogg (som ska användas som websida för vårt skolprojekt) upptäckte jag att man kan ställa in vilket land man bor i och vilken tidszon man befinner sig i, så jag ändrade just till Storbritannien och rätt tidszon och hoppas att "rätt" tid kommer att visas i inläggen framöver :)

Nu ska jag bara tvätta bort sminket och borsta tänderna, sedan ska jag äntligen krypa ned under täcket! Om jag ber riktigt snällt kanske John kan hålla om mig lite också, så jag kan sno hans kroppsvärme. Yep, that's what I do, i sann reptilanda. Min egen kropps förmåga att hålla värmen är inget vidare kan jag avslöja för den som är intresserad... dålig blodcirkulation kanske?

Godnatt på er, mina vänner. Sov gott!



Update: Inställningsändringen gör visst ingen skillnad; tiden visas fortfarande fel. Vad göra?

Red Hot World Buffet and Bar

Just nu är jag så trött att jag skulle kunna somna sittandes här, men riktigt så roligt ska vi inte ha; än finns det saker kvar som behöver göras innan morgondagen. Exempelvis tänkte jag äta kvällsmat, duscha, och kanske läsa några sidor inför torsdagens tutorial. Vi får se hur det går med det där ;)

Förutom den alltför dramatiska händelseutveklingen i skolan har det varit en riktigt trevlig dag. Jag mötte mamma och pappa nere i stan efter föreläsningen. Dessvärre kom inte John och mötte oss; dels mådde han inte så bra, stackarn, och dels hade han antagit sig uppgiften att visa ett par utav vår hyresvärds hus för potentiella nya hyresgäster. Han är givetvis duktig som arbetar, men jag tycker inte om att det är just henne han arbetar för, och dessutom betalar de honom inte tillräckligt...

Oh well, John fick vara med på kvällen istället; vi kom rätt nyligen hem efter ett besök på puben. John åt middag och resten av oss mumsade på friterade lökringar och chips (jag har svårt att avgöra om det smakar mer likt pommes eller potatisklyftor, och så satt vi och diskuterade livets stora frågor.

Här kommer några bilder från restaurangen där vi var och åt lunch. Den heter Red Hot World Buffet and Bar och är helt fantastisk. Anledningen till att vi valde att gå dit var att vår f.d. housemate Kayleigh berättat om vilket bra ställe det är. De har över 120 rätter att välja på, vilket är galet mycket med tanke på att det är en buffé!




Instabil? Kanske en smula...

Skoldelen av dagen var minst sagt frustrerande. Det har som vanligt varit problem kinesiska tjejen i min grupp, hon som knappt kan kommunicera på engelska. Igår morse träffade jag henne på en tutorial, och hon informerade mig då om att hon inte kunde komma på mötet senare på dagen eftersom hon inte mådde bra. (Konstigt att hon mår tillräckligt bra för att gå på en tutorial klockan nio på morgonen om hon är för dålig för att gå på gruppmöte, men men...) Inte mig emot, tänkte jag, för slipper man sitta och försöka förklara allting för henne i timtal kanske man faktiskt kan få något gjort.

Senare smsade jag killarna i gruppen, bara för att kontrollera att de kunde komma, och får då reda på att tjejen talat om för dem att mötet är inställt. Så idag talade jag om för henne, att för det första ställer vi inte in möten bara för att en person inte kan komma, och för det andra måste hon vara tydligare med vad hon menar. Jag menar, hade jag inte smsat killarna hade de ju antagit att mötet faktiskt var inställt och inte dykt upp. Och så hade jag fått sitta där ensam och glo.

Hon sa förlåt närmare tjugo gånger och jag svarade att det är lugnt, att jag bara var lite besviken på henne, och vad tror ni händer? Jo, hon ber om ursäkt så många gånger till att själva ursäkterna börjar irritera mig. Men inte nog med det, nejdå, hon börjar storlipa också! Och inte fan slutade hon heller, utan höll på i en halvtimme. Grät, snorade och stammade i en hel halvtimme - för att jag sa att jag var besviken. God damn it, det måste vara något allvarligt fel på tjejen.

Allt det här hände förresten under den halvtimme som läraren avsatt för att jag skulle kunna diskutera våra grupproblem med henne i enrum. Så där satt vi, läraren, jag, en utav killarna, och så den tjutande tjejen. Så jag fick komma tillbaka tre timmar senare för att ha mitt privata samtal med läraren, som för övrigt är helt på min sida vad gäller tjejens uppenbara oförmåga att kunna bidra med något positivt till grupparbetet. Så det var min skoldag. Är ni avis eller? Skulle inte tro det.

Mamma och pappa är här och hälsar på!

Nu är mamma och pappa och hälsar på här i Liverpool. Jag försökte ladda upp bilderna redan igår kväll, men vår internetuppkoppling ville som vanligt inte samarbeta, så det fick bli nu istället. Och nu har jag rätt bråttom, så jag hinner inte skriva mycket, men kan i alla fall tala om att jag visade dem runt i katedralen, och sedan åt vi middag på puben. Det känns jättebra att ha dem här!

 

Jag och John ska möta dem, och varandra för den delen, i stan framåt halv ett. Planen är att vi ska äta lunch på en restaurang där de har flera olika lunchbufféer med olika typer av mat. Vad vi gör efter det har jag ingen aning om än, men jag känner mig rätt säker på att det kommer att bli en väldigt trevlig dag :)

 

Jag kom på att jag knappt bloggat alls sedan mitt senaste katedralbesök, så för er som läser blooggen verkar det säkert som att jag hänger där stup i kvarten, haha... Oh well, här kommer bilder från gårdagen:

 

 


 















RSS 2.0