Fredag

Äntligen fredag, och det ser ut att bli en bra sådan dessutom! Första föreläsningen är inställd, tutorialen som vanligtvis tar upp lunchrasten är inställd, och kvar blir bara en föreläsning mellan ett och tre i eftermiddag. Jag ska visserligen möta Duncan i biblioteket om 45 minuter och finslipa vår rapport innan vi lämnar in den, men det känns inte alls lika tungt som en två timmar lång föreläsning i Accounting & Finance.

 

Efter eftermiddagens föreläsning ska jag möta John i stan och så ska vi äta middag i form av kyckling på Nandos :)

 

Hej så länge!

 


Nytt från New Look

Jag hittade ett par brutalt snygga halsband på New Look idag som jag bara var tvungen att köpa. Det ena kostade £6 och det andra £12, och så skulle jag få 20% studentrabatt, så det gick väl an prismässigt, tänkte jag. Men det visade sig att jag skulle ha mer tur än så; det verkar som att kassörskan drog alldeles för mycket rabatt för jag behövde endast betala £8. Snacka om fynd!

Det kan hända att jag får ha på mig alla smycken jag äger när vi flyger hem, men det är det värt i så fall. De här godbitarna finns det inte en chans att jag lämnar kvar ;)


Tillbaka!

Okej, det har varit rätt dött här på bloggfronten... Jag hade som sagt gruppmöten både i lördags och i söndags, och i måndags var det dags att presentera arbetet. Presentationen gick bra, och efter den åkte jag till Barbara Daley och klippte håret. Sedan, så fort jag kom hem, slocknade jag i sängen och sov till nästa dag. Så går det när man sitter uppe och pluggar så länge att man bara hinner sova drygt en timme innan det är dags att stiga upp igen!

Nu är det alltså onsdag och jag har vaknat till liv igen efter ett par übersega dygn. Idag har vi varit på stan, jag och John. Vi åt en underbar middag på ret Hot Buffet, satte in pengar till hyran på Johns konto, gick lite i klädaffärer, och storhandlade på Marks & Spencer. Och nu ska vi alldeles strax se på Zeitgeist :)



Nytt från Topshop

 


God morgon!

Jag steg upp redan vid sextiden idag för att hinna med allt som ska hinnas med. Jag var helt slut när jag kom hem igår kväll, så jag försökte inte ens göra statistikläxan. Kan man inte hålla ögonen öppna så kan man säkert inte tolka control charts heller. Det kan jag visserligen inte nu när jag är pigg heller, men det är inte enbart mitt fel. Jag gick på föreläsningen och läraren lovade att det skulle finnas en massa exemplar av en viss lärobok i biblioteket och att svaren skulle finnas där, men det visade sig att det endast fans en handfull exemplar och vi är säkert över hundra elever så ja, you do the math.

Världshistoriens tristaste skolvecka fortsätter dessvärre ett tag till för mig; vi har gruppmöten inplanerade på både lördag och söndag. Klockan 12.30 på måndag ska vi presentera vårt arbete för... tja... folk. Och efter den presentationen ska jag fanimig fira arslet av mig! Då kommer det sista grupparbetet jag gör här i England vara över, och det kommer kännas underbart!


Mitt möte med Tim Cahill

Jag är nyligen hemkommen från stan och ska alldeles strax hoppa in i duschen, men först tänkte jag bara berätta lite om vad jag haft för mig idag. Jag var i skolan mellan tre och fyra, och efter det tog jag bussen in till stadskärnan. Evertonspelaren Tim Cahill, pappas idol, var och signerade DVD:er i Evertonbutiken så jag gick dit och fick en signerad. Och det tog sin lilla tid ska ni veta - två och en halv timme fick vi (= jag och John) vänta!

John var där och höll mig sällskap, men han fick inte komma in. Cahill skulle egentligen bara stanna en timme, och när han hade varit där i en och en halv timme fick vakterna nog och skar av kön precis framför mig och John. Tack för den liksom! Framför oss stod en familj med mamma, pappa och två döttrar, och mamman var så snäll att hon sa till vakten att släppa in mig istället för henne. John gick en sväng, och när det väl blev dags för fler folk att gå in så skar de av kön precis framför mig igen, och då lät pappan i familjen mig gå in istället för honom.

Det är minsann inte varje dag man stöter på så vänliga människor! Jag menar, de hade ju också stått och väntat i två och en halv timme, och att då låta en främling gå före tycker jag är hur snällt som helst. (Sedan blev det i och för sig så att pappan blev insläppt med döttrarna av en kvinnlig vakt, men det visste han ju inte att han skulle bli när han lät mig gå före honom.) Så det var alltså verkligen på håret, men nu sitter jag här med en signerad DVD och ett leende på läpparna. Pappa bjuder dessutom mig och John på middag på Red Hot Buffet som lön för mödan, och det ser vi fram emot båda två ;)

Det råkade bli en film istället för ett foto...



Jag lyckades bara fånga halva kön på bild

 

Vakterna må ha varit tjuriga, men Tim Cahill var hur trevlig som helst :)


14 månader

Här i England är det fortfarande den 21 april, dvs vår fjortonmånadersdag. Vi har precis firat med Ben & Jerry's-glass, Coca Cola cherry och Blade Runner. Myskväll med andra ord ♥

I övrigt har dagen varit rätt trist. Det var tänkt att vi skulle ha gruppmöte vid tvåtiden, men varken Ryan eller Duncan kunde komma, så vi sköt upp det tills imorgon istället. På lördag kommer hyresvärden och inspekterar huset, så jag passade på att städa hela nedervåningen idag. Har även tvättat tre maskiner tvätt och slängt en massa skor. Oh yeah, här är det sex, drugs and rock'n'roll som gäller! Wohoo!

Becoming a Senate Rep

Jag kollade precis min skolmail och såg att jag fått mail från Bethan som är den som samordnar workshops för studentrepresentanter. Först trodde jag att det var ett massutskick till alla studentrepresentanter, men sedan såg jag att mailet vad adresserat till mig personligen. Hon uppmanar mig att ställa upp i valet för att bli "Senate Rep" nästa år och säger att hon tror att jag skulle passa utmärkt i den rollen:

 

Skulle jag stanna kvar i Liverpool så hade jag definitivt övervägt det, men nu är det ju så att vi bestämt oss för att flytta hem så det blir inget av det. Men smickrande är det i vilket fall. Det är ju alltid trevligt när någon tycker att man gör ett bra jobb!


Mina nya söta saker

Här är dagens inköp:


Det var de här läppbalsamen jag köpte på Utility. Hur söta som helst! På bilden ovan är de jag köpte till mig själv; det till vänster doftar "Cherry Feast" och det till höger doftar jordgubbsglass. De på bilden nedan köpte jag till mamma. Till vänster har vi tuttifruttiglass och till höger "Chocolate Sprinkle". Jag kan helt enkelt inte motstå små söta saker... undra vem jag ärvt det av...?


Enligt reklamen har Marks & Spencer underkläder för alla former och storlekar, så jag passade på att ta mig en titt när jag ändå var där för att handla mat, och det stämde minsann! Jag hittar nästan aldrig bh:ar som passar i Sverige eftersom de flesta butiker inte har större än C-kupa om man har 70 runt ryggen. Men på Marks & Spencer hade de fanimig halva alfabetet, och jag hittade en 32DD (=70DD) som satt som en smäck! Snacka om att man känner sig kurvig när inte ens D räcker, haha! Jag börjar misstänka att storlekarna har blivit mindre på senare år...

Söt va? :)


Vår söndag

Jag vet inte vad som hänt med min dygnsrytm de senaste dagarna; jag har vaknat jättetidigt i tre dagar nu, trots att jag inte lagt mig tidigare än vanligt. Idag vaknade jag redan vid tjugo i sju, men som den tonåring jag är låg jag kvar och myste med John tills klockan närmade sig halv ett och vi båda steg upp. Vi drack lite te medan jag gjorde mig i ordning och sedan promenerade vi ned till stadskärnan. Det var rätt mulet ute, men väldigt milt, så vi slapp som tur var frysa. Synd bara att det inte var tio grader varmare, det hade inte varit helt fel!

Vi traskade runt på Bold Street, fikade på Costa, och köpte sedan med oss lite gott tills ikväll från Marks & Spencer. Det finns så många roliga butiker på Bold Street att man inte vet vart man ska börja! Idag köpte jag några söta saker till mig och mamma på Utility (ska snart visa er vad). Men först ska jag visa er ett par bilder vi tog idag i en lustig gränd:

 

 


Usefulshöpp? Anyone? No?

För att prickar över o:et ser sådär härligt svenskt ut?


Costas strawberry cupcakes rekommenderas ej!

Det dröjde inte särskilt länge innan jag tröttnade på att webdesigna, men en del hann jag med som tur var. Vi halv två kom min John och mötte mig på Subway där jag åt lunch, och sedan gick vi till Costa och fikade. Jag ville inte ha någon kaka och John ville inte ha något kaffe, så vi kom undan ovanligt billigt idag. John valde en strawberry cupcake, och efter att ha smakat på den svor han att aldrig mer välja en kaka med färg, haha! Ett centimetertjockt lager frosting på en torr liten muffin känns inte riktigt som ett höjdarkoncept...

Jag har förresten just kommit in efter att ha suttit på en liten mur utanför huset och solat lite - det blir riktigt varmt när det inte blåser! Fast solning har aldrig varit min grej så jag tröttnade rätt snabbt. Nu tänkte jag istället rensa ut bland mina kläder här... usch vilket projekt. Jag blir så illa tvungen att lämna kvar en massa när vi flyttar hem, så jag tänkte lämna in det jag tröttnat på till Oxfam eller något liknande ställe istället för att bara slänga det :)

Jag

John

Strawberry cupcake och latte

Fast i bibblan en härlig vårdag

Solen skiner här i Liverpool, och det är riktigt varmt och skönt ute. Det är ofta kallare i vårt hus än utomhus, så jag vet aldrig hur jag ska klä mig... Idag tog jag på mig vinterjacka, sjal och vantar eftersom det ofta ser ut att vara varmare än det faktiskt är, men jag märkte snabbt att det var lite väl mycket kläder. Det slutade med att jag fick lägga vantarna i väskan och gå och bära på jackan och sjalen. Men men, hellre bär jag på en jacka än fryser arslet av mig!

Nu sitter jag i Sydney Jones-biblioteket och ska alldeles strax börja webdesigna. Det är verkligen hög tid att jag får tummen ur och sätter igång med det här Integrated Marketing Communications-projektet på riktigt. Önska mig lycka till, peeps! det kan behövas...

 




Första dagen tillbaka i Liverpool

Jag ville lägga upp bilderna redan igår men internetuppkopplingen fungerar fortfarande knappt alls. Virgin lovade att det skulle vara fixat senast den 29:e mars, men som vanligt ljög de jävlarna, och det nya fixat-datumet är den 19:e april. Det skulle inte förvåna mig det minsta om det fortfarande inte funngerar när vi flyttar hem i sommar. Ja, så är det här i U-landet England.

 

Något som britterna är betydligt bättre på är mat. Igår åt vi på Red Hot Buffet igen - min absoluta favoritrestaurang. Jag åt mig proppmätt på massa vegetariska vårrullar, japanska friterade räkor, peri-peri kycklingvingar, peperonipizza, och biff i svartpepparsås. Jag blev så mätt att jag trodde jag skulle svimma, men det hindrade mig inte från att pressa ned en hel del efterrätt också... bubbelgumsglass, jordgubbsgelé, strawberry delight, melon, ananas och lösgodis. John åt så mycket mat att han inte orkade någon efterätt alls, haha! Helt rätt!

 

 

 

 


RSS 2.0