Gott nytt år!

Idag har jag testat min nya kamera för första gången, och trots att jag knappt vet hur man använder den är jag jättenöjd med bilderna! Den första bilden nedan är tagen i dagsljus, men resten togs i ett mörkt rum nyss. Hade jag använt min kompaktkamera hade ljuset blivit trist med blixt, och utan blixt hade bilderna blivit suddiga. Tänk bara hur fina bilder jag kommer kunna ta när jag väl lärt mig hur man använder alla olika funktioner... Underbart!

Nu är jag i Vetlanda och firar nyår med John och hans föräldrar, samt hans systers lilla dotter. Johns kompisar skulle fira med sina respektive flickvänner på olika ställen i landet, så det fick bli ett väldigt lugnt nyårsfirande här ute i Flugeby istället för fest med dem. Det känns skönt att tillbringa tid med nära och kära nu när vi för en gångs skull är hemma :)

Framåt midnatt ska jag och John åka in till stan och se på fyrverkerierna. Det är så mysigt att påbörja det nya året tillsammans! Jag slår vad om att 2010 blir ännu bättre än 2009 - it can only go up from here! (Peppar, peppar... haha!). Gott nytt år allihop!

Vår fina kisse Tage

Sussi och lilla Matilda

Visst är hon söt i sin Hello Kitty-tröja med öron?

Hasse och John

Me, myself and I

Drowsiness

Jag är återigen så trött att jag precis orkat stiga upp, trots en hel natts sömn - precis som jag var i Linköping för ett par dagar sedan. Första dagen i Linköping hade jag feber, så då var väl tröttheten förståelig, men nu är jag inte det minsta sjuk, vad jag vet. Men jag har tänkt efter och kommit på att det nog (förhoppningsvis) är mitt eget beteende som är den felande länken. Med förhoppningsvis menar jag att är det mitt fel kan jag ju ändra på det.

Jag tror det rör sig om kaloribrist. Jag är verkligen periodätare, och ibland har jag ingen aptit alls. Som nu, tanken på att stoppa mat i munnen gör mig illamående... Och i motsats till vad många kanske antar är det inte alls eventuell viktuppgång jag är rädd för, nej, jag hatar att ha såhär dålig aptit. Det är väldigt påfrestande att tugga samma tugga femtioelva gånger och fortfarande inte kunna svälja den. Ibland känns det verkligen som maten växer i munnen.

Jag brukar skämtsamt säga att jag tycker kroppen kan ta lite av min JLo-butt när den behöver energi, men det finns inte så mycket kvar av den längre, så jag blir väl så illa tvungen att proppa i mig lite ister snart, haha! Jag ska verkligen försöka få i mig lite näring så jag orkar stiga upp i morgon och vara aktiv hela dagen. Jag och John ska avsluta det här året och påbörja det nya tillsammans, det ser jag fram emot ♥

Dagens inköp

Att somna gick snabbt, det gjorde jag redan vid halv nio, och att vakna gick nästan lika snabbt det med. Jag vaknade igen vid halv tolv och var allmänt obekväm i kroppen, så jag steg upp, åt ett par clementiner, och nu funderar jag på att ta mig lite glögg (om det finns någon?).

 

Här kommer bilder på dagens inköp:

Nailpolish Holographic madeleine

High Tech Lighter platina

Cybershadow rumble


Första gången jag såg ett lack ur holographic-serien var på Lindas sminkblogg, där jag såg den här bilden (fast hennes är i nyansen britta, och mitt i madeleine):

 

 

Jag tycker det är helt underbart fulsnyggt och tror det kommer passa hur bra som helst till min ring och alla acid wash-plagg. Det blir en oväntad kombo! Kommer definitivt måla på ett lager sådant innan jag beger mig till Vetlanda för nyårsfirande... sedan tror jag allt det blir både min ring, och armbanden jag fick av Sussi och Hasse i julklapp... Varför snåla på glittret en sådan kväll? Resten av outfiten är jag osäker på än, men det blir säkerligen något relativt nyinköpt det med; jag tycker det är en bra kväll att inviga kläder på :)

 

Långa baslinnen att ha till tights



Nya, fotvänliga skor

Ja, det var då dagens inköp. Nu är det snart läggdags för mig. Igen. Hoppas det går bättre med sömnen då!

Caférunda med Brain och shopping med mamma

Det här har varit en riktigt bra dag! För det första känner jag mig inte sjuk längre, för det andra har jag (som sagt) varit hos frisören, för det tredje har jag fikat med Brain, och för det fjärde har jag shoppat massa med mamma. Snacka om att jag trivts som fisken i vattnet ;)


Eftersom jag steg upp redan vid sex i morse är jag helt slut nu, men så fort jag orkar ska jag ta lite bilder på mina nya inköp och lägga upp dem här på bloggen. Det blev tre långa linnen från JC, ett par skor från Skopunkten, och en ögonskugga, en highlighter/primer, samt ett nagellack från Make Up Store. Jag är så nöjd!

Kevin Murphy-produkter att testa

Nu har jag precis kommit upp på Axla efter mittbesök på Mixstudio. Det blev en bit klippt på längden, men håret når fortfarande en bra bit ner på ryggen, så det var inte mig emot. Hellre helt och välklippt än långt bara för att det ska vara långt. Dessutom kommer de centimetrar han klippte av ha vuxit ut igen inom ett par månader; mitt hår brukar växa rätt snabbt :)

Michael håller platsen som min favoritfrisör. Han vet verkligen vad han sysslar med, den mannen, och dessutom är han alltid trevlig och pratsam. Just nu håller de på och testar en serie ekologiska produkter, och snäll som han är skickade han med mig ett par som jag ska få testa och skicka tillbaka omdöme på. Jag blev jätteglad, det ska bli kul att testa något (som förhoppningsvis är) allergivänligt som faktiskt doftar gott!



Home at last

Jag mellanlandar här hemma i Vaggeryd över natten. Imorgon ska jag stiga upp plågsamt tidigt (06.00) och åka med mamma in till Jönköping. På tåget hem idag upptäckte jag att det nästan är tio veckor sedan jag klippte mig sist, så det första jag gjorde när jag kom hem var att boka en ny klipptid. Det blir hos Michael på Mixstudio, klockan 08.00. Det brukar alltid bli bra när jag klipper mig hos honom, så jag är jätteglad att han hade en ledig tid redan imorgon :)

Efter klippningen tänkte jag sätta mig uppe hos Axla och plugga en stund, och sedan ska jag och mamma luncha tillsammans någonstans. Och efter lunchen ska jag träffa Brain (om tiden passar henne, hoppas!). Det låter väl som en bra plan, tycker ni inte det?

Nästan frisk

Febern verkar som tur är redan ha lugnat sig. Jag kom visserligen inte ur sängen idag heller; det var först vid åttatiden ikväll som jag steg upp. Jag pratade rätt länge med både mamma och Brain i telefon, och så åt jag en massa chokladpraliner, jag tror det var det som gjorde susen!

Jag tvingade mig in i duschen, och när jag kom ut därifrån sminkade jag mig lite, trots att det redan var kväll. Jag vill att John ska få se den finare versionen av sin flickvän innan vi skiljs åt imorgon ;)

John kom nyss hem från jobbet, så nu ska det kokas te och se på film. Igår såg vi en riktigt bra en som heter Dorian Gray, hoppas den vi snart ska se är minst lika bra! Doftljuset vi vann i julklappsspelet står i fönstet och brinner, så det doftar "french vanilla" i hela rummet. Även sämre dagar kan få underbara slut när vi är tillsammans ♥

Jag och en småläskig ko^^

Justification for higher education

Just nu bor jag och John i samma byggnad där John brukade bo förut, fast en trappa upp. Kristian var snäll och lånade ut sitt rum till John nu när han varit i Linköping och jobbat, och lånar man ut det till John kommer jag på köpet, haha!

Jag gillar verkligen Kristians väggkonst:



Det här är precis vad man bör fokusera på när universitetsstudierna känns tunga ;)

Inte lika toppen...

Min teori om att allting alltid måste ligga på en neutral nivå, dvs 0, verkar fortfarande stämma bra. Jag hade en toppenjul och hamnade därför på en massa + på min egenpåhhittade skala, men så roligt ska vi tydligen inte ha det. Idag har jag knappt lämnat sängen.

Trots febern tvingade jag mig upp vid ett, satte på mig massa kläder och tvingade mig ut i snöovädret till Hemköp. Promenaden dit som i vanliga fall inte hade tagit mer än fem minuter tog säkert minst det dubbla så som jag gled runt i snön. Jag köpte mjölk, fruktsoppa (=sjukmat), två liter yoghurt, smör, bröd, ost, skinka, kaviar, te, socker, tuggummi och toapapper. Och det kostade mig ca 250 kr. Helt sanslöst!

När jag och John verkligen storhandlar i England brukar det hamna på samma summa, men då har man å andra sidan fått med sig både köttfärs och kyckling och tillhörande färdiglagade såser, potatis, pasta och ris, massa frukostmat, grönsaker och frukt, godis och kanske till och med någon tidning. Att saker och ting är dyrt i Sverige kommer ju knappast som en överraskning, men jag blev ändå förvånad över hur lite man man får för pengar i det här landet. Oh well, husen är ju i alla fall varma, och de flesta kök och badrum är härligt mögelfria (haha!). Det finns givetvis både för- och nackdelar med det mesta. Nackdelen med England är helt klart att boende generellt håller en mycket lägre standard (det ska mycket till om varmt och kallt vatten ska komma ur samma kran där borta...), men å andra sidan har man råd och unna sig så mycket mer vardagslyx som fattig student :)

Jag ville bara säga att hur skönt det än är att vara hemma, så mindes jag väl varför jag flyttade när jag vandrade i djup snö i 20 minuter för att kunna köpa löjligt dyr mat. Det ska bli skönt att komma "hem" till Liverpool i januari. Och ännu skönare blir det säkert att återvända till Sverige i påsk, när snön (förhoppningsvis) är borta, samt i sommar, då Sverige utan tvekan är som bäst...


En toppenjul!

Det här har verkligen varit en toppenjul! Jag har fått allt jag önskade mig, och mycket mer därtill, så jag är överlycklig just nu!

Jag och min familj firar på samma sätt varje år. Vi börjar alltid med att öppna ett eller ett par paketer var så fort vi stiger upp på morgonen. Årets "under granen-paket" var ett The Body Shop-set i favoritdoften vanilj från Brain, och ett halsband från mamma och pappa. Underbart!

Julklappshögen blir minde och mindre för varje år som går, men den var ändå förvånansvärt stor i år, med tanke på hur korta önskelistorna varit (ju dyrare saker, desto kortare lista...). Jag fick min drömklapp - en systemkamera - som är något jag önskat mig i flera år nu, det känns helt otroligt att äntligen äga en. Snacka om att jag har något att leka med framöver, I can't wait! Hoppas jag lär mig att använda den på ett bra sätt hyfsat snabbt. Jag får be John posera för mig så jag har någon att ta provbilder på ;)

Framåt kvällen kom John hit och så invigdes han i vår årliga tradition "julklappsspelet". Jag vet att det finns oändligt många varianter på det spelet, men vårt går iaf ut på att pappa köper random crap (oftast riktigt vedervärdiga prylar från ÖB eller liknande) som vi slår tärningar för att försöka vinna. Slår man lika får man ta en klapp från högen, och när alla paket är tagna får man ta av varandra istället, och när klockan som ställts på hemlig tid ringer får man öppna klapparna man vunnit. Sedan följer eventuell byteshandel mellan spelare. Jag måste säga att var oväntat hög standard på julklappsspelets julklappar i år (förra året vann jag t ex en kepslampa, och för ett par år sedan vann jag en hopvikbar resegalge, haha!). Jag diggar tuggummiaskarna, disktrasan däremot hade jag kunnat leva utan...

Ännu har jag inte testat min nya kamera, men här följer några bilder tagna med en gammal:

Hasse mitt i julklappshögen^^

"Under granen-presenterna" som öppnades redan i morse... härlig tradition!

Don't worry, den har objektiv och sådant också ;)

Att Tage sitter i mitt knä händer ungefär en gång vart fjärde skottår...

Min John kom hit framåt kvällen och var med och spelade julklappsspelet :)

Här är några utav godbitarna vi vann, haha! Hur hemsk är inte disktrasan!?

Mitt i firandet

Det togs några bilder i väntan på maten. Nu är det dags för fika framför Kalle Anka, och sedan följer paketöppning! Det känns skönt att ha familjen samlad igen :)

 

 

 

 

 

 


Nu är det jul igen...

och det betyder att det är precis ett år sedan jag och John fick kontakt och började lära känna varann. Hur mysigt är det inte med en sådan "årsdag" på julafton? Väldigt, tycker jag :)

Här är en gammal bild på oss som jag tycker mycket om:


Vi har varit med om så mycket tillsammans att det ibland känns som en evighet sedan, trots att tiden gått så snabbt... ♥

Reunion!

Idag fick jag äntligen träffa Paulina och Kalle igen! Jag har saknat dem något otroligt där borta i England, vänner som dem hittar man inte varje dag om man säger så. Så nu, efter fyra månaders väntan var det alltså äntligen dags för en återförening. Först satt vi på Wayne's där jag hällde i mig både en varm choklad och en pepparkakslatte, och där jag gav dem mina look what I got you from England-presenter/julklappar. Sedan gick vi vidare till Claras där jag och Kalle smällde i oss varsin tacotallrik. På Claras får man massiva portioner, I like it! Det var så himla mysigt att träffa dem igen. Vi får helt klart ta en heldag tillsammans väldigt snart ;D

Jag och Brain...

och Kalle!

My very best friends ♥

Snabbvisit i Linköping

När jag väl hade landat i Sverige stod min alldeles egna välkomstkommitté där och väntade på mig med kameran i högsta hugg!

 

På Skavsta flygplats var det inte riktigt så tomt som det ser ut, haha!


Vi stannade i Linköping på vägen hem för att hälsa på min fina pojkvän. I väntan på att han skulle sluta jobba tog jag, mamma och pappa en fika på Café Gyllen, och sedan släpade jag med dem till Monki där jag köpte en kavaj och en kjol. Jag vet, shopaholic är bara förnamnet, men till mitt försvar var båda plaggen på 75% rea, så det kostade mig inte alltför mycket ;)

 

Framåt tretiden kom John och mötte oss, och så åt vi middag på Ghingis. Jag och John firade tio månader tillsammans den dagen, så jag är jätteglad att jag fick träffa honom en liten stund ♥

 

Jag och mamma, och pappa och John :)

Liverpool John Lennon Airport

Taxin kom precis när den skulle, så vid midnatt gav jag mig iväg mot flygplatsen. Jag kom dit ungefär en halvtimme senare, och till min fasa upptäckte jag att det enda som var öppet där innan security var Subway. Jag köpte en Spicy Italian-sub och en måttligt imponerande cappuccino och satte mig sedan ned och läste lite i Essentials of Marketing. Dock insåg jag snabbt att jag var för trött för att plugga, så jag traskade runt lite istället, och när jag kom tillbaka fanns det givetvis inga sittplatser kvar, så då fick det bli golvet istället. Väskincheckningen öppnade inte förrän framåt halv fem, så det var några långa timmar som tillbringades där på golvet...

Tomt var det!

 

iPoden räddade mig från att dö av uttråkning :)


Golvet kändes väldigt hårt och kallt efter ett tag...

 

Strax efter halv fem hade jag kommit igenom säkerhetskontrollen, och tror ni inte att allt var stängt även där? Som tur var öppnade ett par caféer rätt snart efter att jag kom dit, och då fikade jag lite här:

 

 

Varför gör de kanelbullar av wienerbrödsdeg!?

Fem över fem öppnade tax free-shopen, och jag kunde inte låta bli att unna mig något. Det fick bli en flaska av min absoluta favoritparfym Burberry London. Det är tredje gången jag köper den nu, jag tröttnar aldrig! Så trots uttråkningen var jag rätt nöjd när jag väl steg på planet ;)


Bara ett par timmar kvar

Jag gick och lade mig strax efter sex i morse, och vaknade närmare klockan fem i eftermiddags. Det kändes faktiskt bra att sova sig förbi dagsljuset; då kan jag tänka att jag kommer vara i Sverige nästa gång det är ljust ute, och därmed känns väntan kortare. Jag har bokat en taxi som ska köra mig och mina väskor till flygplatsen, och den kommer forhoppningsvis vid utsatt tid, dvs midnatt :)

Nu sitter jag alltså bara och väntar, men det går an. Jag dricker te, äter chokladkakor, och ska alldeles strax kolla på ett par avsnitt av Sunes Jul (Peter Haber är ju helt briljant som Rudolf!). Julkalendrarna var verkligen mycket bättre förr!

 

 


Nästan redo att åka

För en gångs skull är jag ute i god tid; jag har redan packat och vägt mina resväskor, och det omsorgsfullt. Saker väger mer än man tror, eller i alla fall mer än jag tror. Jag fick plats med allt jag vill ta med mig hem, men det var på håret!

Nu ska jag bara slå in Johns present, sedan är det nog bäst att jag går och lägger mig. Jag har ju medvetet vänt på dygnet för att jag ska kunna hålla mig vaken imorgon natt, hoppas jag klarar av det utan problem. Och hoppas vågen vi har visar en sanningsenlig siffra, så att jag inte blir tvungen att slänga något på flygplatsen (i såna fall ryker müslin och torrschampot, jag varnar dig nu mamma, haha!). Förhoppningsvis ska det väl gå utan problem :)

Nu: godnatt, eller snarare god morgon!

Förra gången hjälpte Hasse mig att packa ♥


Dagens inköp

Jag finner oftast fulsnygga plagg betydligt mer intressanta än klassiskt vackra då det gäller vad jag själv vill ha på mig, det känns helt enkelt mer jag när det är lite quirky. Jag brukar få höra att jag är rätt konstig, haha! Sedan tycker jag om utmaningen att få skumma plagg att se bra ut ;)

 

Jag är så glad att jag numera klarar av att strunta fullständigt i vad de flesta tycker om mitt sätt att klä mig. Det är ju alltid trevligt med komplimanger, men faller mina kläder inte folk i smaken gör det inget alls, i alla fall inte så länge de håller det för sig själva. Meningslösa förolämpningar är ju bara onödigt...

 

Här nedan kommer bilder på dagens inköp, som jag är helt otroligt nöjd med!

 

Världens mest ful-snygga skor? Haha, jag bara älskar dem!

Klänning med udda ryggdetalj, och skorna framifrån

Klänningen är speciell på framsidan med

Nya lila tröjan över nya lilamönstrade klänningen, samt nya acid wash-leggingsen



Brain, jag vet att de flesta är plagg du aldrig skulle välja själv, fast du kan väl tänka dig att de passar din skumma bästis? Hihi, du får se mig i några utav dem på tisdag iaf. Du med Karl! ♥ R E U N I O N ♥

Vardagslyx

Eftersom det snart är jul, och eftersom jag shoppat pyttelite här jämfört med hur mycket jag brukade shoppa när jag bodde hemma, tillät jag mig själv att unna mig en hel del idag. Jag blev lite drygt 500 kr fattigare, men det var det värt, utan tvekan! Jag svävar på små fluffiga rosa shoppingmoln just nu...

Jag hoppas jag kan få till hyfsade bilder av mina nyinköpta kläder och skor i natt, men går inte det får det vänta tills imorgon. Jag köpte två klänningar, ett till par (mer extrema) acid wash-leggings, en tröja, och ett par skor som jag suktat efter ända sedan jag flyttade hit. Jag kan inte beskriva hur härligt det känns att äntligen fått lägga vantarna på dem, och ännu bättre blev det av att de var på 50% rea. Det ni!

Innan jag återvände till Kensington tog jag en fika på Costa i form av en medium cappuccino och en stor bit Christmas Chocolate Cake. Och så satt jag och pratade länge och väl med pappa på telefon. Jag tror jag ringde honom fem gånger idag, han fick inte en ledig stund, stackarn, haha! Vi är verkligen på samma våglängd han och jag, och kan diskutera saker i evigheter. Det finns ingen i världen jag är mer lik än honom, både vad gäller gott och ont ;) Vi har väldigt lika syn på saker och ting, och väldigt lika intressen. Folk som känner oss båda säger alltid att jag är pappa upp i dagen. Det är lustigt hur tydligt det är att jag ärvt många utav hans personlighetsdrag... jag undrar hur mycket som är medfött och hur mycket som är inlärt? I guess I'll never know for sure...



En underbar sista dag i stan

Jag har varit i stan hela dagen, och köpt så mycket saker att jag knappt orkade bära hem alla påsar. Men med hjälp av en rejäl dos viljestyrka lyckades jag! Jag tänkte lägga upp bilder på allt jag har köpt lite senare; det blir ett passande nattnöje nu när jag är så illa tvungen att vända på dygnet om jag ska orka hålla mig vaken på flygplatsen imorgon natt.

 

När jag traskade runt i Liverpool One idag insåg jag återigen hur mycket jag älskar den här staden! Visse finns det en hel del jag saknar med Sverige, men jag trivs som fisken i vattnet här i England. Liverpool är så vackert och invånarna så schyssta... Jag önskar jag kunde bjuda hit alla mina vänner och visa dem min nya hemstad. Jag är glad att jag kommer sakna Liverpool; att återvända till en stad jag inte trivs i efter nyår hade ju inte alls varit kul. Jag känner mig verkligen hemma här :)

 

Liverpool One Wheel^^

Pappas absoluta favoritbutik

 

Jag, och olyckligtvis "the dark side" i bakgrunden (ett ärligt misstag, haha!)

 

Ett julpyntat Liverpool ♥

Liverpool One

Nu bär det av till Liverpool One, en sista gång innan hemresan. Jag ska försöka hinna med att köpa ett gäng Everton-prylar åt pappa och lite skönhetsprodukter åt mamma innan det mörknar. Sedan tänkte jag köpa något i julklapp till John, och kanske en nyårsklänning till mig själv om jag hittar någon fin och prisvärd ;)

Jag har förberett mig med dubbla lager strumpbyxor för att klara av kylan, hoppas det hjälper! Det ser soligt och fint ut, men jag är rätt säker på att skenet bedrar...


Ett krävande tävlingsbidrag

Jag tänkte bara skylta lite grann med min nördighet och visa upp vad jag har sysslat med idag:


På bilden ser ni mitt bidrag till 2010 Student Voice Competition som anordnas av Higher Education Academy for Business, Management, Accountancy and Finance. Det är en uppsats på 1072 ord, och ämnet är "What is Effective Assessment and Feedback in Business Education - and Why?".

Tävlingen avslutas den 19 mars 2010, och förstapriset är £250 och en iPod Touch. Det skulle inte sitta helt fel att vinna det! Dessutom tror jag oddsen att vinna kan vara större än de verkar; jag menar, hur många orkar lägga så mycket tid på ett tävlingsbidrag? Jag gjorde det för att det var roligare än att bara sitta av tid här i väntan på hemresan, men i vanliga fall hade jag aldrig bemödat mig med det, och det hoppas jag inte andra gör heller för om de låter bli ökar ju mina chanser att vinna ;)

Jag väntar och längtar

Det känns som att allt jag gjort idag är att vänta. Främst har jag väntat på en hantverkare som aldrig dök upp, sedan har jag väntat på morgondagen, och slutligen har jag väntat på att min John skulle komma hem från jobbet så att vi kunde prata lite på Skype. Jag har just 'lagt på' efter Skype:andet med honom nu förresten; det var en väldigt mysig avslutning på dagen :)

Som tur är har jag en underbar familj som alltid finns där för mig, så jag har tillbringat åtskilliga timmar idag och ikväll med att prata med mamma och pappa, och med morfar på Skype. Jag har helt klart världens coolaste morfar! Vi har haft så himla roligt tillsammans genom åren, och han får mig alltid på bättre humör ♥

Mormor tittade också in på Skype, och det är jag jätteglad för! Jag saknar henne så mycket att det gör ont ibland. För er som inte vet har jag träffat min mormor och morfar så gott som varje dag i hela mitt liv, och att inte kunna göra det längre är en utav de största nackdelarna med att bo så långt hemifrån.

Det ska bli så skönt att träffa alla igen på julafton! Mamma, pappa, David, mormor, morfar och farmor - alla kommer vara där, precis som det ska vara. Och om det går som planerat, vilket jag hoppas innerligt, kommer även John och hälsar på framåt kvällen. På julafton är det ett år sedan vi började lära känna varann, så att han kommer dit då har stort symboliskt värde för mig... Åh vad jag längtar!

The definition of cool

Alla som känner mig väl vet att jag avgudar Rolling Stones, och framför allt Keith Richards. Enligt min åsikt är han den absolut coolaste person som finns här på jorden. Det kan helt enkelt inte finnas någon coolare än han - Keith Richards är definitionen av cool.

Jag förstår att långt ifrån alla delar den åsikten med mig, och det är givetvis helt okej, men vad jag inte klarar av är när någon som inte har den blekaste aning om vem han är, vad han gjort eller vad han står för kritiserar min åsikt. Så snälla, låt bli det om ni vill hålla er på god fot med mig. Bara ett tips ;)

Vad jag vill komma till är att jag köpte en ring idag - en Keith Richards-inspirerad ring som jag blev helt kär i när jag såg den igår:


Keith har nämligen alltid på sig en ring. Det är en stor dödskallering som egentligen inte alls är särskilt lik ringen jag köpte. Men å andra sidan är Keith nog den enda personen i världen som kan bära upp en dödskallering, så det är inget jag ska försöka mig på. Vad jag menar med att den är inspirerad av honom är mest att den är stor och maffig, och till synes av samma material (fast troligtvis är hans äkta och min fake, haha!). Pappa förstår i alla fall precis vad jag menar... Den är underbar!

Min inspiration

Kavajen med stort K

Den här kavajen köpte jag på Primark för några veckor sedan, och det är helt klart ett utav mina bästa köp hittills här i England. Det är precis en sådan modell jag letat efter länge, den har en jättefin grå färg (som förresten inte alls framgår på bilden), den sitter som en smäck, är hur skön som helst, och kostade knappt något alls jämfört med liknande kavajer från andra klädkedjor. Jag älskar den!

Dagens überbekväma outfit^^

Julavslutning med Ryan

(Först vill jag bara påpeka att jag vet att min lilla gröna kompaktkamera är usel på att ta bilder när det är mörkt ute, men att jag lägger upp bilderna i vilket fall. Det är ju trots allt det enda bevis jag har för att jag inte sitter här ensam i mitt rum precis hela min fritid, haha!)

Efter terminens allra sista föreläsning gick jag och Ryan till Starbucks för att fira. Vi började med att häva i oss varsin Toffee Nut Latte, snackade en massa strunt, sedan gick vi ut en sväng (Ryan tog en rökpaus), och sen gick vi tillbaka till Starbucks och drack ännu mer kaffe. Han är så jävla rolig den killen, vi skrattar alltid en massa när vi träffas! Sedan är det skönt att ha en killkompis som vill umgås med mig trots att jag har pojkvän och som låter bli att ragga på mig; det är bara jobbigt med killar som är för 'på' och som vägrar fatta att jag bara har ögon för min John. Nu är det förresten bara några dagar kvar tills jag får träffa John igen... vad jag längtar ♥

Natalie åkte hem till sin hemstad tidigare idag, och jag fick ett jättegulligt sms av henne där det stod att hon kommer sakna mig nu på jullovet. Jag blev alldeles rörd... Hon är så snäll, jag kommer sakna henne med :)

 


Eggnog latte? Nej tack.

Det är förvisso kul att testa nya saker, men ibland åker man på riktiga nitlotter. Idag såg jag 'Eggnog Latte' på Starbucks-menyn och tänkte att det kanske kunde vara gott (jag har aldrig druckit äggtoddy så jag hade ingen aning om hur det smakar). Jag gillar ägglikörsglass, och det smakar ju inte alls ägg, så jag tänkte att det kanske var likadant med det här. Så fel jag hade!

Inte nog med att det smakade som caffe latte blandat med ägg, de strödde muskotnöt på toppen också vilket bara gjorde saken sju resor värre! Men men, gillar man en spenaträtt i kaffeform så kanske en äggtoddylatte kan falla en i smaken. Själv tyckte jag inte alls om det...

Men det var värt det ändå, för att fika med Natalie tycker jag väldigt mycket om :)



Ett lyckat byte

Efter terminens sista föreläsning i Fundamentals of Marketing tog jag och Natalie bussen ner till stadskärnan. Vi gick in på en utav mina favoritbutiker - Shared Earth - och där hittade vi en massa små inslagna paket med okänt innehåll som man kunde köpa för £1.99. Natalie köpte ett och öppnade det, och det innehöll armbandet på bilden nedan. Jag tyckte armbandet var fint så jag köpte ett paket själv med, och i mitt paket låg en portmonnä i svart läder.

Saken var den att Natalie inte var särskilt förtjust i armbandet, och jag hade mycket hellre valt ett armband än en portmonnä, så vi bytte. Så jag blev alltså ett armband rikare, och passande nog matchar de blå glaspärlorna min blazer perfekt! Det var ett väldigt lyckat byte med andra ord ;)


Det enda jag skickar i år...


Nu har jag äntligen köpt ett julkort till min julkortskompis Tommy. Inget kan toppa det jag fick av honom förra året, men jag tycker ändå att det här kortet är charmigare än de flesta. Hoppas han tycker om det!

God morgon!


Nu är jag färdigfixad och klar att gå, och tänkte bara slänga iväg en liten hälsning innan jag springer iväg till universitetet. Ha en bra dag allihop!

Imorgon är en ny dag!

Johns internetuppkoppling jävlas, så det blev tyvärr inget Skype:ande inatt, men vi pratade lite på telefon istället. Det känns så bra att höra hans röst, och det får mig att sakna honom ännu mer. Allt känns så mycket lättare när jag har honom vid min sida ♥

Idag har jag känt mig ovanligt trött och omotiverad - en följd av att har sovit alldeles för få timmar de senaste dygnen - men morgondagen ser jag fram emot! Då ska jag ha på mig min nya blazer, t-shirt och de bruna armbanden. Det är så mycket roligare att stiga upp när man har något fint att ta på sig :)

CSN kräver att jag skickar in ännu en studieförsäkran innan jag får mina pengar för vårterminen, så imorgon ska jag försöka få den lappen påskriven av någon på universitetet och ivägskickad, så att de får den i god tid. Jag ska även försöka hinna med att köpa med mig en latte innan föreläsningen börjar, det är en bra start på dagen.

Efter föreläsningen ska jag och Natalie gå och fika på Starbucks. I could use some cheering up right now, och det är hon bra på. Hoppas bara det går som planerat!

Usch, nu ser jag på klockan att jag ska stiga upp redan om sex timmar. Bäst jag stryker mina jeans nu, och sedan är det bara att borsta tänderna och krypa ned under täcket.

Godnatt!

Trött och hängig

Hello peeps!

 

Nu sitter jag i soffan och på TVn visas en sneak peak på den där serien Glee jag hört så många svenskar tala om. Jag har sett ungefär fem minuter av det nu och har redan insett att det är alldeles för tillgjort amerikanskt för att jag ska orka kolla. Mer eller mindre alla karaktärer som öppnat munnen hittills har har talat med tjejversionen av en fjollbögsröst... why!? Står det i anställningskontraktet att de måste förställa rösten när de levererar repliker? I just don't get it, jag tycker verkligen inte sådant är roligt.

 

Något jag däremot förstår alldeles för väl är att man råkar illa ut om man inte betalar sina räkningar, så jag tvingade mig ner till Liverpool One idag för att betala vår interneträkning. Jag tror aldrig jag har betalat en räkning förut... fakturor har jag ju betalat när jag köpt saker på internet, men jag har aldrig gått in på ett bankkontor för att betala något tidigare. Man lär sig något nytt varje dag, haha! Och det var verkligen på tiden att jag lär mig betala räkningar.

 

Jag är så otroligt trött idag att jag verkligen får tvinga mig själv att göra allt jag behöver göra. Nu ska jag alldeles strax tvinga mig in i duschen, och sedan ska jag sova lite till. Vid midnatt någon gång ska jag förshoppningsvis prata lite med min käre pojkvän på Skype. Det ser jag fram emot!

 

Jag idag, knappt vaken...

A word of advice

Låt inte en paket chocolate chip cookies ligga i närheten av sängen över natten. När man äntligen orkar släpa sig själv ur sängen pga av hunger känns dessa kakor otroligt lockande. Motstår man då inte frestelsen att äta kakor till frukost kan det hända att man börjar må lite illa. Och ja, det kan väl hända att jag mår en smula illa i skrivande stund, det erkänner jag. Så vad har vi lärt oss av det här? DON'T DO IT! It's not as fun as it seems...

Nästan som hemma

För första gången sedan jag började universitetet har jag kunnat slappna av till 100% ikväll. Det vore lögn att påstå att jag vanligtvis pluggar varje kväll, det gör jag verkligen inte, men tanken på att det finns något jag borde göra har legat och malt i bakhuvudet ett bra tag.

Jag är glad att Kayleigh fortfarande är här, nu när John har åkt hem till Sverige; hade huset varit helt tomt hade jag känt mig betydligt mer ensam och övergiven. Och om natten är det skönt att veta att någon annan ligger och sover en trappa upp :)

Jag har haft jättesvårt att sova utan John. Sängen känns obehagligt stor och tom, och under täcket är det kallt. Jag saknar honom och längtar jättemycket tills vi ses igen. Bara en vecka kvar nu, och den går förhoppningsvis fort!

När jag tittade på vänner tidigare ikväll kändes det nästan som hemma :)

Shoppingtur med Natalie

Dagens plan var att stiga upp, gå till skolan och lämna uppgiften, ladda gaskortet och elektricitetnyckeln med pengar, och sedan gå hem och lägga mig. Men precis innan jag skulle gå hemifrån fick jag ett sms från Ryan; han undrade om jag hade lust att gå och fika efter att jag lämnat in uppgiften, och sade att han isf kunde berätta om sin galna helg (haha!). Det erbjudandet var helt enkelt för bra för att tacka nej till, så vi bestämde att vi skulle mötas på Costa någon timme senare.

Jag gick alltså till Management School först och lämnade in Consumer Behaviour-uppgiften, och vem stöter jag på där om inte Natalie? Så jag frågade om hon ville hänga med till Costa, och som den fikaälskare hon är tackade hon ja utan tvekan. Vi satt där ett bra tag och pratade om allt möjligt, och jag njöt av min gingerbread latte - underbar!

Efter fikat skulle Natalie ner till Liverpool One och leta efter julklappar åt ett par vänner, och eftersom jag inte hade någon vidare lust att gå hem till ett tomt hus följde jag med. Först gick vi in på Primark där jag köpte den bruna toppen, accessoarerna och leggingsen, och sedan tillbringade vi nästan en timme inne på John Lewis. John Lewis är fantastiskt! Där finns verkligen allt man kan önska sig; hade jag bara haft pengar hade jag köpt hela butiken. Men det enda jag köpte idag var den här kalendern:

 

 

Den är från Victoria & Albert Museum, fylld med underbara bilder, och inget uppslag är det andra likt.
I love it ♥

Äntligen fri!

Första terminens sista uppgift var en uppsats på 2000+ ord i Consumer Behaviour. Jag borde givetvis ha börjat i god tid, och jag planerade att börja i lördags, men eftersom lördagen var särdeles usel och jag spenderade allför många timmar med tårar strömmande nerför kinderna fick jag inte mycket gjort. I själva verket fick jag ingenting gjort. Så igår fick jag tvinga mig själv att både göra research och faktiskt skriva uppsatsen. Och jag kan ju säga som så att jag varit med om roligare saker, haha!

Vid halv ett steg jag upp, grymt omotiverad att göra något över huvud taget, men då det sista jag vill är att behöva gå om första året på universitetet var det bara att bita i det sura äpplet. De första vakna timmarna tillbringade jag med näsan i läroböcker, samt letandes efter relevanta journal articles, och när jag kände att jag fått en bra överblick gick jag över till själva skrivandet. Jag tror jag började skriva vid fyratiden på eftermiddagen, och det var inte förrän halv sju i morse som uppsatsen var utskriven och klar. Det är helt otroligt att jag orkade hålla mig vaken och fokuserad så länge!

Men det var väl värt mödan. Nu sitter jag här, tröttare än jag varit på evigheter, och känner mig fri som en fågel. Fri fri fri! Det är en underbar känsla!


Bruna accessoarer

Det var de här asseccoarerna jag nämnde tidigare. De som känner mig väl vet att jag älskar när en färg återkommer ett par gånger i en outfit, så när jag har den bruna toppen under den blå blazern tänkte jag att detta bruna armband skulle passa fint till. Man fick hela sex stycken hårband i olika bruna nyanser för £1, så jag kunde inte låta bli att köpa dem med. Det är på tiden att jag gör något med håret!

 

Armband, £1

Hårband och tofsar, totalt £2

Primark-fynd

Bilderna gör verkligen inte plaggen rättvisa, men jag vill ändå visa vad jag har unnat mig i klädväg den senaste veckan, för det har verkligen fått mig på bättre humör!

Jag medger att den vinröda tröjan inte ser särskilt imponerande ut där den hänger på galgen, men på mig sitter den jättebra! Knyt runt halsen, markerade axlar och en underbar färg... Jag tror den och ett par svarta skinny jeans blir min juloutfit. Och skulle jag inte trivas i den är det inte hela världen - den kostade bara £3. Extra kul är det att det är väldigt osannolikt att jag stöter på någon med likadana kläder.

Den blå 'boyfriend blazern' kostade egentligen £13, men just den jag köpte var nedsatt till £5 på grund av ett nästintill osynligt litet skönhetsfel. Vad berättar jag inte, men felet är så meningslöst att det var värt att köpa blazern ändå, speciellt när jag fick den för ett sådant bra pris ;)

Det syns knappt på bilden, men leggingsen är mörkgrå acid wash, och jag som är en sucker för acid wash föll pladask för dem så fort jag såg dem. De kommer vara underbart snygga till kängor eller stövlar, och en mer feminin topp. Can't wait tills jag får ha dem på mig!

Den bruna bastoppen tänkte jag skulle passa fint under den blå blazern, tillsammans med accessoarerna jag köpte idag (visar dem lite senare).


Jag orkar inte mer

Jag borde veta bättre än att lita på människor, men naivt nog gör jag det ändå, emellanåt. Och det straffar sig alltid. Ännu mer naivt är det kanske att tro att någon faktiskt skulle trösta mig när jag blir sviken. Det är inte mitt fel att jag blir ledsen när någon bryter sina löften till mig, och ni som bara tänker intala mig att det är det behöver inte bemöda er med att höra av er. Jag orkar inte höra det mer.

Lägg ner.

Cheer up, you got what you wished for. Jag orkar inte hoppas mer.

I väntan på Natalie


Nu sitter jag på Costa och väntar på Natalie. Hon kommer och möter mig så fort hennes tutorial slutat, dvs any minute now! Härligt att fika tillsammans på lunchen tycker jag - det är sådant som förgyller vardagen ;)

I morse var jag förresten på biblioteket och skrev ut vårt grupparbete i Fundamentals of Marketing. 13 sidor blev det, fint utskrivna i färg. Det känns så skönt att ha det avklarat! Three down, one to go.

Ensam kvar

Nu sitter min John på planet mot Sverige, och jag önskar verkligen att jag satt där bredvid honom. Jag är glad att han snart får träffa alla han saknat (John, du får hälsa dem från mig!). Som tur är ses vi redan om tio dagar, men i nuläget känns tio dagar som en evighet... Jag saknar honom redan ♥

Bekvämlighet

Universitetslivet har gjort mig lat. Innan såg jag det som sovmorgon om skolan började senare än klockan åtta, som ju var standard, men nu för tiden får jag verkligen anstränga mig mentalt för att orka mig upp ur sängen om första föreläsningen börjar vid tio. Fast det beror till viss del på att det är mycket mysigare att sova bredvid John här än alldeles ensam hemma i Vaggeryd ;)

Eftersom jag promenerar minst en halvtimme varje dag (till och från universitetet) har jag lagt klackskorna åt sidan och börjat använda mer fotvänliga skor. Och eftersom jag inte har någon "backspegel" gör jag sällan annat med håret än att föna och plattånga det.

Det fulaste jag vet är när tjejer fixar håret på framsidan av huvudet, men helt glömmer bort baksidan/inte kontrollerar att det ser bra ut. Jag förstår inte varför man lägger ner tid på att styla håret över huvud taget om man inte tänker göra det bra. Här i Liverpool brukar tjejerna tupera upp håret på sidan av huvudet till stora bullar, medan de går runt med helt platt hår och så kallad "sovbena" på bakhuvudet. Jag och John har skrattat åt det flera gånger, det ser verkligen förjävligt ut! Nej, det första jag ska göra när jag bor på ett ställe där jag får skruva i väggarna är att skruva upp en spegel så att jag lätt kan göra roligare frisyrer igen...

Även mina kläder utstrålar bekvämlighet nu för tiden; idag är jag klädd i mjuka kläder från topp till tå. Tröja, strumpbyxor, stickad klänning och klacklösa kängor. Vad har hänt med mig!? Jag klandrar promenaderna och kylan, haha! Så fort jag har råd att åka taxi lovar jag att klackarna åker på igen, jag älskar ju klackar ♥

Lazy-ass outfit


Confidence boost

Idag när jag var i biblioteket med gruppen upptäckte jag att jag hade ett missat samtal från ett nummer jag inte kände igen. Jag ringde upp, och vem tror ni det var om inte en man från Models North? Igen! För den som inte hängt med så länge kan jag tala om att det är en modellagentur jag blev scoutad av i oktober, men som jag var tvungen att tacka nej till att arbeta för då de inte var villiga att ta hänsyn till att jag studerar på heltid. 

Mannen (som jag inte minns namnet på), sa att de fortfarande väldigt gärna vill "put me on the books" och frågade om jag hade ändrat mig. Jag förklarade att problemet är att jag inte kan gå på any castings i nordvästra England, inte att jag inte vill gå. Men jag tackade alltså nej igen. Det roliga är att istället för att snäsa åt mig sa han bara "Jag förstår, men snälla ring oss om din situation förändras!". Hur kul är inte det? Jag kan inte tänka mig att det är vanligt att de ringer upp en igen, trots att man redan tackat nej till att arbeta för dem en gång, så jag blev jättepaff!

Oh well, skulle det här med marknadsföring inte gå som planerat kan jag ju alltid modella lite, haha! ;)

 


Julklappsshopping och fika

Efter dagens föreläsning och gruppmöte tog jag bussen in till stan. Då John åker hem i övermorgon är det hög tid för oss att handla julklappar. Det blev gemensamma julklappar nu när vi har delad ekonomi, haha! Köpte även paketpapper och fina små kort :)

Nu sitter jag och lyssnar på All I Want For Christmas Is You (det är för övrigt enda gången jag orkar med Mariah Careys oavbrutna wailande). Jag önskar verkligen att jag hade Alfie-soundtracket här, det är jul för mig! John har slängt in en lasagne i ugnen, så nu är det snart middagsdags. Sedan ska jag göra något jag älskar, nämligen slå in alla julklappar. Mysigt ♥

 


Bra och dåliga nyheter

John har fått jobb i Sverige över julen, så på fredag flyger han hem. Jag är glad att han fått jobb, det blir ju några tusen extra i kassan och dessutom får han något att göra med sin tid. Jag önskar bara att jobbet hade funnits här, så att han inte hade behövt lämna mig kvar här alldeles ensam...

På måndag lämnar jag in terminens sista skoluppgift, och efter det är jag fri, så att säga. Planen var att vi skulle turista här i Liverpool resten av den veckan, som vi gjorde när vi först flyttade hit. Gå på stan, fika och äta gott på caféer och restauranger, gå på muséer, ha mysiga filmkvällar och handla julklappar. Och resan hem skulle inte kännas så lång, för vi skulle fira vår tiomånadersdag samtidigt ♥

Jag är ledsen att det inte blir av.

Jag orkar inte

Människors inkompetens driver mig till vansinne. Just nu är det akademisk inkompetens jag pratar om; jag kan för mitt liv inte förstå varför man väljer att studera på universitetsnivå om man har sådana problem att förstå sig på skolarbete som vissa verkar ha här. Det är helt sanslöst!

I vanliga fall hade jag inte brytt mig det minsta om att vissa kämpar som attan för att klara av simpla uppgifter, men när jag tvingas samarbeta med dem, och när mitt betyg till viss del grundas på deras insats, då tryter mitt tålamod. Vissa av dem känns det jättebra att samarbeta med; de dyker upp på alla möten, bidrar med idéer, och får sin del av arbetet gjort - that's all I ask. Men andra har verkligen börjat förpesta min tillvaro.

Igår kväll (dvs en lördagskväll) fick jag flera sms i stilen: "jag har gjort detta, kan du kontrollera det, är det bra nog?". För det första pluggar jag inte på lördagskvällar, för det andra är det inte mitt ansvar att se till att deras arbeten är bra nog, och för det tredje är det inte direkt rocket science vi pratar om. Det är en uppsats i Organisations and Management. Hur svårt kan det vara!? Referencing t ex är tidskrävande, visst, men svårt är det inte - speciellt inte med tanke på att vi har tillgång till en guide där det står precis vilka detaljer som ska vara med, i vilken ordning de ska nämnas, och om de ska skrivas i kursiv stil eller inte. JUST DO IT!

Jag var snäll, tog mig tiden att kontrollera arbetet, trots att det var lördagskväll, och upptäcker till min fasa att det är gjort på fel sätt. Med hjälp av den där guiden gjorde jag rätt på första försöket, för andra är det tredje gången de gör det och de har uppenbarligen fortfarande inte förstått hur det ska göras.

Att världen över huvud taget går runt när folk är så pass oförmögna att följa enkla instruktioner är ett under.

Christmas Chestnut

Duschtvål, parfym och mascara från Yves Rocher

Det var alltså julklappar från mig till mig som låg i det där paketet igår. Jag chansade när jag köpte duschtvålen och parfymen och hoppades att de skulle lukta gott, och de gör de verkligen. De doftar härligt vaniljaktigt :)

Nu ska jag alldeles strax duscha och göra mig i ordning, och sen blir det nog en tur till Tesco. Lite frukt och mjölk skulle sitta fint. Frukt är gott som det är, och mjölken tänkte jag blanda med Baileys. Sen ska jag försöka övertyga John att springa iväg till UK Chicken och köpa middag till oss. Friterat sitter fint emellanåt!

Ett oroväckande postsystem

När jag kom hem igår satt den här lappen fast i brevinkastet:


Som ni ser är knappt något ifyllt (varken mottagarens namn, hur många paket det gäller eller vem avsändaren är). Det enda som står är att postpaketet/paketen lämnats hos grannen i hus nr 69. Jag kände mig träffad i och med att jag väntade på att paket från Yves Rocher, så jag tog med mig lappen och gick över till grannen och knackade på. En tant öppnade och gav mig paketet, och som tur är innehöll det allt det skulle.

Men: Jag tycker verkligen inte om att postsystemet är byggt på tillit. Jag vill inte att de ska lämna mina saker till grannen utan min tillåtelse, och definitivt inte utan att skriva på lappen att det är mina saker de har lämnat. Det kunde lika väl ha varit Johns, Angies, Kayleighs eller Carolines saker...

De andra alternativen på lappen är skrattretande de också. De hade tydligen kunnat lämna paketet i mitt skjul, på min säkra veranda, eller i mitt garage (inte för att jag har ett skjul, en veranda eller ett garage, men ändå). Jag tycker det är löjligt!

2012

Jag har varit så otroligt trött de senaste dagarna att det enda jag gjort på fritiden är att sova. Hela dagen efter skolan igår, och efter att vi varit på puben och ätit fredagsmiddag idag däckade jag också så fort jag kom hem. Det är inte alls roligt att känna sig så orkeslös och matt... Jag behöver förhoppningsvis bara lite mer sömn, sen kommer jag tillbaka med förnyad styrka. Jag har ju trots allt ett par saker att berätta för er ;)

Nu ska jag och John se på den minst sagt omtalade filmen 2012, och ta reda på om den faktiskt är så bra som det påstås. Upp till bevis!

Hej så länge!

Välkommen hit!

Anglophilic visade sig vara ett ord som många har svårt att lägga på minnet, så jag tänkte att det vore lämpligt att välja ett enklare bloggnamn. Jag vill gärna att folk ska kunna hitta min blogg utan att behöva sitta och bläddra i ordlistor, så nu introducerar jag istället liverpoolstyle.blogg.se. Det är här jag kommer vistas from now on, så klottra ner det i era anteckningsblock om ni vill följa med mig ;)

Jag önskar er hjärtligt välkomna till min nya blogg!

RSS 2.0