This is a happy day! Well, almost...

Idag publicerades våra betyg, och jag klarade alla mina tentor! Inte för att jag var orolig för att inte göra det, men det är ändå skönt att se det svart på vitt att man klarat proven med god marginal. Det är väl bäst att jag fortsätter i samma andra och tar tag i min Business Statistics-läxa nu, innan det blir alldeles för sent.

Hur användbart det än så har jag svårt att intressera mig för mattedelen av statistikstudier. Att tolka statistik har jag full förståelse för att vi behöver kunna, men att sitta och traggla formler är något jag naivt hoppades få slippa göra igen. Suck.

Liverpool Cathedral

Jag blev väldigt positivt överraskad när jag såg katedralen. Jag kanske till och med drar med mig mamma och pappa dit nästa vecka och visar dem runt ;)

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning så fort jag bara kan, så jag hinner i tid till gruppmötet. Just det, jag mailade läraren i ämnet angående våra kommunikationsproblem, och idag fick jag svar från henne. Hon förstod som tur var precis vad jag menade och verkar villig att ta det i åtanke när hon betygsätter vårt arbete, vilket känns bra. Jag är verkligen glad att vi har den läraren i en kurs även denna termin, hon är en riktig inspirationskälla!

 

Källa

 

Följande bilder tog jag igår. Jag tog en hel del bilder (vissa bättre än andra, hehe) så att vi ska ha tillgång till lite eget bildmaterial när vi håller på med vårt skolprojekt.

 









Katedralbesök och frustrationer

Jag tänkte hinna med mycket idag, men det gick inte riktigt som planerat. Jag hade inte kunnat tvinga mig ur sängen när klockan ringde om så mitt liv hade hängt på det, haha, och lyckligtvis behövde jag inte göra det heller. Det var först tre timmar senare, vid elva, som jag lämnade värmen under täcket. Jag var verkligen helt slut.

Vid elva var jag dock tvungen att stiga upp; jag skulle möta mina klasskamrater två timmar senare för att besöka en katedral. Vi har bara ett grupparbete denna termin, och det räcker gott och väl kan jag lova. De två killarna i gruppen känner jag sedan tidigare; de arbetar bra och är väldigt trevliga. Tjejen som är ny i gruppen är väldigt trevlig även hon, men att försöka samarbeta med henne driver mig till vansinne!

Problemet är att tjejen knappt kan kommunicera på engelska. Hon svarar ja eller nej på frågor där ja/nej-svar inte är lämpliga, eller på saker som inte ens är frågor, hon frågar mig samma sak gång på gång och jag säger samma sak till svar flera gånger, på så många olika sätt jag kan komma på, och trots det förstår hon över huvud taget inte vad jag menar. Och inte nog med det, det finns inte minsta antydan till logiskt resonemang i hennes idéer angående uppgiften som sådan. Antingen beror det på att idéerna faktiskt är kassa (och här pratar vi inte kassa enligt min personliga åsikt, utan rena faktafel), eller beror det på att hon helt enkelt inte kan uttrycka dem på ett lämpligt sätt.

Mitt betyg hänger delvis på hennes insats, och mitt tålamod tryter. Missförstå mig inte, jag vet mycket väl hur det känns att kämpa med engelska. Jag har själv befunnit mig i det stadiet. Skillnaden mellan oss är att jag aldrig hade valt att studera på universitetsnivå på ett språk jag inte kan hantera. Att åka hit och studera engelska hade varit en briljant idé, men marknadsföring - why, damn it, why!?

Det ska till ett smärre mirakel om vi ska lyckas skapa en integrerad marknadsföringskampanj, samt lyckas hålla en 20 minuter lång muntlig presentation med den här tjejen. Och det kommer att krävas ännu lite mer om jag ska lyckas undvika psykbryt.

Ja, jag är frustrerad.

Färdigbokat och klart

Mamma och pappa kommer hit på måndag nästa vecka, och stannar en hel vecka innan de återvänder hem. Det ska bli jättekul att få visa dem runt, nu när jag hittar rätt bra i stan. Sist de var här hittade jag inte alls - det tog mig tre dagar att hitta stadskärnan, haha!

Måndagen den 8:e mars åker de hem igen, och då följer John med dem. Blir smidigt och bra, och så hinner han vara hemma länge och väl utan att vara borta från mig alltför länge. Själv stannar jag kvar i drygt två veckor till; jag flyger hem först den 26:e mars, dvs min sista skoldag innan det långa påsklovet.

Det blir en bra lösning det här. Jag kan inte direkt påstå att jag ser fram emot att vara ensam här i 18 dagar, men å andra sidan kommer jag troligtvis vara så uttråkad att jag lika gärna kan plugga och därmed få en massa plugg gjort innan lovet så att jag kan slappna av helt när jag väl kommer hem.

Hem och hem förresten. När jag kom hem i julas var huset, som sett likadant ut nästan så länge jag kan minnas, omgjort lite grann. Mitt gamla rum är numera min brors rum, så jag kände mig lite som en gäst trots att jag var hemma. Kanske känner de flesta något liknande när de besöker sitt föräldrahem efter att man gjort sig hemmastadd någon annan stans? I don't know...

Däremot vet jag att det är jävligt synd att vi inte kan ha katt(er) här. Ett hus utan katt är bara ett hus - ett hus med katt är ett hem

Tidig morgon i Kensington

Jag kunde knappt sova i natt, så vid 06.48 gav jag upp mina ihärdiga försök och steg upp. Jag har fixat mig i snigelfart, druckit varm choklad och tagit lite bilder. Här är en utav dem:


K., om du läser det här: idag har jag följt ditt råd och skippat blixten - tadaa! Inte har jag förstärkt kontrasterna i Photoshop heller. Det här är den krassa sanningen vad gäller färg; såhär blek är jag, och såhär röd är baksidan av vårt hus. Livet är fullt av naturliga kontraster... :)

Jag ska alldeles strax springa iväg till Costa och hälla i mig en latte innan första föreläsningen. Jag återkommer senare, bland annat med detaljer om vårt kommande besök i Sverige. Tills dess önskar jag er alla en trevlig dag!

Socker, fett, koffein och obsceniteter

John stannade uppe hela natten och kollade på OS-hockey, så han låg helt utslagen här i sängen långt in på eftermiddagen, hehe... och jag lät honom slappa med gott samvete. Om jag är i skolan under dagen brukar jag be honom gå och handla, men jag hade inget viktigare att göra jag heller så det fick bli min uppgift idag.

Jag valde, inte helt oväntat, att gå till Tesco på skolområdet så att jag skulle kunna titta in på Costa på vägen. Marilyn Mansons självbiografi fick bli mitt sällskap när jag satt där och sippade i mig min latte; jag hann med ett helt kapitel innan kaffet tog slut, inte illa! Socker, fett, koffein och obsceniteter - livet är rätt schysst ibland ändå ;)

 


Welcome to my nightmare

Min motivation är så hög på natten; efter midnatt får jag lust att göra allting som behöver eller inte behöver göras. Det är då jag helst pluggar, stryker kläder, läser för skojs skull, eller plockar i ordning. Och så fort jag kommer in i det är det alltid dags att lägga sig, eller inte bara dags, då är det panik. Ska jag hinna få i alla fall fem timmar sömn är det bäst jag går och lägger nu! That sort of thing... Jag önskar att resten av världen var anpassat efter min dygnsrytm. Här stänger det mesta redan vid fem, villket känns rätt värdelöst när klockan redan är två och jag fortfarande sitter här i min pyjamas. Och visst, jag hade kunnat tvinga mig i säng innan midnatt och stigit upp innan åtta, men uppenbarligen är det mer lockande att låta bli.

Något som gör saken allt annat än bättre att jag drömmer mardrömmar varje natt. Varje natt. Förstår ni hur påfrestande det är att vakna nedstämd varje morgon för att  det känns som att en massa hemskheter har inträffat under natten? Det kan ta ett bra tag att skaka av sig den där känslan... Jag känner att jag borde göra någonting åt det, men har inte den blekaste om vad.

Vad gör man åt mardrömmar?

Idag firar vi ett år tillsammans!


En underbart härlig kväll

Ryan tittade in här framåt niotiden, och så satt vi och snackade och drack ett par fördrinkar innan vi började röra oss mot festen. Det var första gången Ryan var här, så det var jättetrevligt. Han är utan tvekan en utav de schysstaste människorna jag någonsin träffat, och jag uppskattar verkligen att han bjuder med både mig och John på utekvällar och liknande. Det känns så skönt att ha en äkta vän här i England :)

Ryan

Vid tio ringde vi en taxi, som sedan körde oss ut till Walton som ligger en  bit bort. Väl där gick vi på fest hos en utav Ryans collegekompisar som han inte träffat på något år. Tjejen i fråga heter Stella, och festen var en födelsedagsfest - hon fyller 21 år nu i veckan.

Tjejfoto


Jag hade inga direkta förväntningar över huvud taget, och kanske var det just därför jag blev så positivt överraskad av bemötandet jag/vi fick där. Alla var hur trevliga som helst; till och med tjejerna kom glatt fram och pratade med mig, och det händer väl ungefär en gång vart fjärde skottår annars... Jag förstår ifall det låter som att jag överdriver, men de var så välkomnande att jag blev rörd. Liverpoolfolk slutar aldrig att förvåna; de är underbara!

 

Sarah och Maria (Maria är Stellas mamma, och en riktigt cool mamma dessutom)


Framåt midnatt kom ett gäng taxis och hämtade upp alla på festen och körde oss till Pop World som ligger mitt i stadskärnans festkvarter. Jag trivdes betydligt bättre på hemmafesten, men kul hade jag även på nattklubben. Jag förstår bara inte varför de envisas med att spela så fruktansvärt hög musik!? Det gör det helt omöjligt att prata, och att bara stå bredvid varann och dricka är inte direkt min grej. Maria insisterade på att köpa en drink till mig, och när jag tog upp pengar för att köpa en glittrig partyhatt insisterade hon på att betala även den. Det är verkligen inte ofta man stöter på någon så gullig och generös!

 

Random folk på dansgolvet



Redo för utgång!

Såhär såg vi ut då vi gick ut tidigare ikväll:


Jag hade på mig min nya spetsklänning från Primark, och på vänsterhanden satt min nya ring. Den är verkligen massiv, och jag gillar den skarpt. Den var ett riktigt kap dessutom - kostade bara £1.50. Jag älskar Primark! Även strumpbyxorna är därifrån, kom jag på nu, och jämfört med vad strumpbyxor kostar i Sverige är de otroligt prisvärda. De lila jag hade på mig idag (50 denier) kostade £1, vilket ju är en överkomlig summa. I Sverige får man betala minst tre gånger så mycket för samma vara...

 

Vad gäller sminkningen så valde jag en lila sotning för att matcha strumpbyxorna, och för att lägga till en färgklick till en annars mycket svart outfit. Kamerablixten suddade som vanligt ut 70% av färgen, men jag kände mig i vilket fall jättefin och fick flera komplimanger för det under kvällen. Härligt!

 

John var uppklädd även han, hehe... Jag har antagit uppgiften att uppdatera hans garderob, och det här är den första outfiten jag köpte till honom. Vi gick runt på Primark och så gav jag förslag på vad jag tycker att han skulle passa i, och sedan valde han det han tyckte bäst om. Jag tycker att han ser jättebra ut i sina nya kläder :)


Smyckesskrinet från Shared Earth


Hade jag fått välja färgerna i mitt hem så är jag rätt säker på att det mesta hade varit antingen lila eller rött, men nu är jag fast i ett rum med beigemålade väggar och brunt golv och anpassar mig så gott jag kan efter det. Jag älskar inredningsprylarna som finns att köpa på Indiska, till exempel; de kanske inte ser speciellt eleganta ut, men de är quirky, färgsprakande och gör mig glad. Och jag väljer färgglatt framför stilrent minimalistiskt alla dagar, i alla fall vad gäller inredning. Jag längtar så tills jag bor någonstans där jag får spika i väggarna, och tills jag har pengar nog att inreda precis som jag vill!

The dress

Det här har varit en härlig dag! Efter skolan mötte jag John i stan, och så gick vi och shoppade lite, samt fikade på Costa. Vi har för en gångs skull rätt gott om helgplaner; dels planerar vi en hemmafest/krogrunda med Ryan och några utav hans vänner imorgon, och dels firar jag och John ett år tillsammans på söndag! Underbart ♥

Jag har inte direkt gott om utgångskläder, så jag slog till och köpte mig en spetsklänning idag. Jag köpte även en stor svart ring, för att göra outfiten komplett, hehe... som att jag behöver fler smycken... ;)


Efter flera försök...

Nu har jag äntligen lyckats ladda upp ett par små bilder, men det tog sin lilla tid. Jag började försöka vid åttatiden, och sedan dess har jag försökt ett flertal gånger varje timme. Jag har faktiskt ingen aning om varför uppkopplingen är så mycket sämre nu än den var i början, men sämre är den likförbannat.

Jag skyndade mig som sagt ner till stadskärnan efter att jag skrev förra inlägget. Tog tiden gjorde jag också; det tog exakt 20 minuter för mig att gå från huset till Liverpool centrums absoluta mittpunkt, haha! Inte illa! Fast då gick jag i rätt rask takt också...

Vi satt på den översta våningen på Starbucks, Natalie och jag. Man skulle kunna säga att det finns två och en halv våning, och vi satt och iakttog folket på den mellersta halvvåningen. We felt quite like God there, watching them from above^^

Vi tittade förresten in på Shared Earth också, innan vi promenerade upp till skolområdet, och jag köpte mig ett jättesött smyckesskrin. Mina halsband har legat och trasslat ihop sig i en plastpåse sedan jag flyttade hit, så ovanligt nog gjorde jag ett genomtänkt köp. Framsteg!

Nu är det hög tid att göra klar läxan i Business Statistics. Suck. Godnatt på er!

Natalie och jag


Tillbaka!

Det har varit väldigt tyst här det sista, det är jag plågsamt medveten om. Internetuppkopplingen fungerar fortfarande inget vidare; vi har kontaktat Virgin angående det, men har inte fått något svar. Blir väl att försöka igen snart...

Nu ska jag alldeles strax promenera ner till stadskärnan och möta Natalie. Vi ska fika på Starbucks och catch up. Det  har varit så mycket i skolan att vi inte hunnit återuppta vår fikatradition än, men nu är det dags! Ska försöka ta lite bilder och slänga upp här också :)

Hej så länge!


Jag ska bli med kaffebryggare

Imorgon ska bli en bra dag, det har jag bestämt. Den ser i alla fall lovande ut, jag ska nämligen köpa mig en kaffebryggare! För en kaffeälskare som jag är det riktigt jobbigt att stå ut med snabbkaffe. Det spelar ingen roll hur gott Nescafé är för att vara snabbkaffe, det är fortfarande inte lika gott som riktigt kaffe.

Imorgon har jag en Accounting and Finance-workshop vid nio, följt av en Integrated Marketing Communications-tutorial vid tio. Sedan är jag fri i tre timmar innan jag ska på gruppmöte. Under dessa tre timmar tänkte jag hinna med följande: ta bussen ner till stan, köpa kaffe, kaffefilter och currysås på Marks & Spencer, ta bussen upp till TJ Hughes och köpa kaffebryggare där, ta bussen hem och lämna kaffebryggaren, äta lunch, pussa lite på min John, och sedan traska tillbaka till skolan. Det kallar jag effektivt!

Hoppas bara inget oväntat händer så jag tvingas ställa in min plan; jag tycker inte om att ställa in planer... Det kommer bli så bra, bara jag hinner med allt det där :)

Caramel & hazelnut cake

Här är en ny favorit, även den från Marks & Spencer. Det är farligt när mumsiga tårtor inte kostar mer än £2.29. Jag skulle alltför lätt kunna fastna i ett tårtberoende och smälla i mig en sådan här per dag. Låt oss hoppas att jag har den mängd självdisciplin som krävs för att låta bli, annars kommer jag rulla hem i påsk ;)

 


Lördagsmys

Äntligen verkar internet fungera lite bättre, så jag tänkte berätta vad jag och John sysslade med igår kväll. Framåt halv sex tog vi bussen till stadskärnan, och överraskande nog var Marks & Spencers fortfarande öppet (det mesta här i England stänger redan vid fem). Det var första gången jag verkligen gav den affären en chans, och det är jag glad att jag gjorde för det visade sig att den är helt briljant!

Saken är den att M&S är en butikskedja som säljer allt möjligt, och som riktar sig främst till de högre samhällsklasserna (det har vi fått lära oss på marknadsföringsföreläsningarna, haha), så jag tog mer eller mindre för givet att de tog överpris för standardvaror bara för att det står Marks & Spencer på förpackningarna. Och det gör de, men bara till viss del. Visst, en del saker kan man köpa lika bra men billigare på Tesco, men M&S har ett helt annat utbud. Igår var vi ute efter ost och kex, och visst har de ost på Tesco, men bara cheddar. Mild, medium och mature cheddar. That's it. På M&S däremot har de så många typer av ost att man får beslutsångest. Och trots att britterna pratar om M&S som något av en lyxbutik är priserna fortfarande snäppet lägre där än hemma på ICA.

Så vad vi gjorde igår kväll var alltså att duka upp flera sorters ost och kex, samt baguetter som vi bakade klart här hemma i ugnen. Och så såg vi på Avatar, och snacka om att den slog mina förväntningar! Förväntningarna var visserligen allt annat än höga, men den filmen var riktigt bra; den rekommenderar jag varmt :)

 



Förbannande internetuppkoppling!

Jag kan inte fatta att vi betalar över £20 i månaden för internet som är så jävla segt att man inte kan ladda upp en enda liten bild på en hel dag! Word of advice: köp aldrig någonting från Virgin. Vi hade inget annat val, men ni som har det gör bäst i att hålla er borta från dem och deras så kallade kundtjänst.

(Nästan) Valentine's Day

Man kan ju säga som så att det syns mer i England än i Sverige att Alla Hjärtans Dag närmar sig. Det finns fullt av Valentine's Day presents att välja bland vart man än går. John köpte den här söta chokladasken till mig, jag fick den idag när jag kom hem från skolan. Han är så fin, min John, men det hindrar honom inte från att försöka sno min choklad, haha... ♥



God mat, men ingen Avatar

Jag ansträngde mig lite extra i köket innan och lade upp maten fint (tycker jag, det kanske kan diskuteras?), så att det skulle kännas lite extra trevligt att äta. Maten var god - inte restauranggod, men för att vara färdigmat från Tesco var den prima!

Sedan skulle jag "bara vila lite", vilket givetvis var dömt att misslyckas, och när jag väl orkade öppna ögonen igen var det för sent att se Avatar. Kanske inte för sent i största allmänhet, men John vill se OS-invigningen vid kl 02, och vi hade inte hunnit se klart den innan dess. Jag tror den är ca 2 timmar och 40 minuter, så det är nog lika bra att vara pigg när man ser den. Får försöka imorgon istället :)

Tjusigt va?

 

Självutlösaren fungerar sådär... haha!

Snart dags för fredagsmys!

Nu sitter jag och smuttar på Johns Cherry Coke. Kolsyrat är inte riktigt min grej, men jag gillar körsbärssmak, så Cherry Coke glider ner. För en gångs skull har vi en någorlunda detaljerad plan, trots att vi inte ska lämna huset ikväll; vi ska äta kina-plockmat som vi köpte på Tesco igår och se på film. Plockmaten är små knyten av olika slag (både kött, räkor och vegetariskt, tror jag), och till det blir det ris och sweet chilli-sås. Jag tror det blir riktigt gott!

Filmen vi ska se är den oerhört omtalade Avatar. Jag ska ge den en chans, men jag har svårt för animerade filmer, så vi får väl se hur det går. Jag tvivlar på att jag kommer beröras av en handling som rör blå låtsasfigurer, men vem vet, den kanske faktiskt är så bra som alla säger. Jag återkommer med min dom ;)

Jag idag

John i vårt gräsliga kök... Jag längtar så tills vi flyttar till ett eget ställe!

Dagens fynd

Jag satt uppe länge i natt och pluggade, vilket resulterade i att jag inte fick riktigt så många timmar sömn som jag hade velat ha, men jag har som tur är lyckats hålla mig vaken hela dagen ändå. Jag har varit på två föreläsningar idag, en i Accounting and Finance och en i Managing Across Borders, och överraskande nog var båda föreläsningarna riktigt intressanta. Okej, Accounting and Finance kan väl inte riktigt mäta sig med Managing Across Borders, men det är som tur är inte lärarens fel. Vi har förresten bara kvinnliga föreläsare den här terminen, och tre av fyra verkar väldigt trevliga och bra på att lära ut. Hoppas det fortsätter så!

Innan jag gick hem tittade jag in på Blackwell's för att köpa en pärm och några kuvert. De har rea just nu, och i en utav realådorna hittade jag den här boken:


Den har kostat hela £40, men nu var den nedsatt till £8. Jag hade dessutom nog med poäng på mitt rewards för att få ytterligare £5 rabatt, så jag fick den för endast £3 - det kallar jag fynd!

En stadig middag

John ville äta på McDonald's, och själv ville jag givetvis fika, så vi kompromissade och värmde upp med cheeseburgare och pommes innan vi gick till Costa. Den här gången blev det alltså ett utav alla Costa-caféer i stadskärnan istället för det på skolområdet, och där har de lite större utbud så jag köpte en bit Victoria Sandwich till kaffet (istället för min skolområdesfavorit: blåbärsmuffins).

Om ni någon gång får välja mellan en Victoria Sandwich och något annat, välj den! Jag tyckte den var hur god som helst, och det gjorde nog John också med tanke på att han försökte smygäta medan jag tog kort:

Finn en hand...

 


Goodison Park

Anledningen till att uppdateringen varit så dålig här på bloggen det sista är främst att vår internetuppkoppling inte är vad den borde vara. När jag försökt i en halvtimme och fortfarande inte lyckats logga in på blogg.se så tryter tålamodet, vilket är synd när det finns grejer jag gärna skulle berätta. Men nu verkar det gå hyfsat snabbt, så jag ska ge det ett försök.

Idag har jag och John varit ute och rest inom vår hemstad. Vi har varit vid Evertons hemarena och köpt matchbiljetter till pappa och John. De ska se Everton vs Hull City den 7:e mars, och jag kommer att hålla tummarna tills de vitnar för att Everton ska vinna!

Området som Goodison Park ligger i känns som vilket Liverpool-område som helst. Det låg ett antal fish and chips-shops på parallellgatan, samt ett flertal nagelsalonger där det limmades på lösnaglar i skräniga färger för fulla muggar. Dessa britter... ;)


Welcome to Everton FC - Home of the Blues


Lördag eller söndag? Svårt att avgöra...

Okej peeps, såhär ligger det till: jag har haft en ytterst trist dag idag. Hittills that is. Jag har ätit mikromat till frukost - prawn curry med ris som kostar £1 på Tesco. Billigt, smidigt och gott! Jag vet att räkcurry kanske inte är ett typiskt frukostval, men till mitt försvar åt jag faktiskt inte frukost förrän framåt två...

Jag har städat badrummet lite grann och ställt in en air freshener-pryl där som ska dofta "spring petals". Den doftar gott på nära håll, men ännu har jag inte märkt någon större doftskillnad i rummet. Vad jag vill ha sagt med det här är egentligen bara att jag är mer huslig av mig än man kanske hade kunnat tro. Oh yeah, I'd make one hell of a housewife ;)

Jag har även läst nästintill ett helt kapitel i Global Business, samt skrivit ned det viktigaste så att det fastnar bättre i minnet. Ett kapitel låter förmodligen inte som någon vidare bedrift, men jag läser rätt snabbt och det tog mig ändå ett par timmar, så jag är nöjd med dagens studieinsats. Två timmar är bättre än inga timmar, haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen, göra mig i ordning, och försöka se till att kvällen blir mer minnesvärd än dagen varit. Ciao!

God morgon!

Klockan är inte ens tio här, och jag har redan lyckats spendera hundratals kronor. Jag har nämligen just varit och köpt en lärobok i Accounting and Finance, för £45.99(!). Det är minsann inte billigt att lära sig trista saker! Just nu sitter jag på Costa (surprise!), och så fort jag druckit upp min latte och fått i mig min blåbärsmuffin är det dags att traska iväg till första föreläsningen i ämnet. Hoppas verkligen den som lär ut Accounting and Finance är mer entusiastisk än hon som lär ut Business Statistics; det är så mycket roligare att lyssna på någon som faktiskt verkar intresserad av det den pratar om :)

Ha en underbar fredag allihop!

 


University approved calculator

Det finns bara en typ av miniräknare som man tillåts ta med in i provsalarna, och den här terminen kommer jag behöva en sådan eftersom jag läser både Business Statistics och Accounting and Finance. Jag tänkte att det är väl lika bra att köpa en redan nu så jag vet att jag har en nästa gång man behöver en. Jag blev minst sagt besviken när jag såg att det enda som skiljer den från miniräknaren jag redan hade är att det är en sämre modell, dvs mindre användbar, plus att den har ett litet klistermärke på baksidan med universitetets logga. Så jag tvingas alltså betala £8.49 för ett klistermärke om jag vill använda mig av miniräknare på proven. Helt sanslöst!


Curriculum Review workshop, och fika med John

Idag har jag varit på ännu ett studentrepresentantmöte. Dagens möte var inte alls lika formellt, egentligen var det inte ens ett möte, utan en så kallad workshop, så det förklarar väl skillnaden. Det var knappt något folk där över huvud taget. Jag tror vi var runt tio personer allt som allt, och då är de två ledarna inräknade. Jag tyckte nästan lite synd om dem, de hade beställt in lunch till oss och allt. Det är slött att inte dyka upp på möten om man antagit uppgiften, tycker jag.

Idag diskuterade vi främst placements (möjligheten att studera utomlands ett år, samt att praktisera hos något företag över sommaren, till exempel). Jag personligen är inte intresserad av att studera i t.ex Asien eller USA ett år eftersom jag redan är utomlands, så att säga, men det är ju helt klart en värdefull möjlighet.

Efter mötet gick jag och hämtade den sista betygsatta uppgiften från förra terminen, och sedan mötte jag min John på Costa. Jag vet, Costa har nästan blivit ett andra hem för mig, haha! Jag testade en ny sorts kaffe idag, eller ny är den säkerligen inte, men de har just börjat sälja den på Costa. Den heter Flat White och är "richer than a latte, smoother than a cappuccino". Jag gillar den!




Min onsdag

Jag steg upp framåt tolv, åt frukost oh gjorde mig i ordning, och sedan promenerade jag bort till Management School för att gå på SSLC-möte. Jag tycker om att vara studentrepresentant... det är som att få beröm för att gnälla på saker man stör sig på. Och gnäller gör jag ju i vilket fall, så jag kan lika gärna göra det inför lite skolpersonal och få ett fint CV på köpet ;)

Idag klagade jag på att vi har en tutorial på vad som borde vara vår lunchrast på fredagar; vi har totalt tio minuter rast på en fem timmar lång skoldag, vilket inte är att föredra då man förväntas koncentera sig under alla dessa fem timmar. Det är väldigt konstigt att de valt att schemalägga den just då, speciellt med tanke på att vi knappt har några schemalagda aktiviteter alls flera dagar i veckan. Nu har jag alltså gjort dem medvetna om problemet, så det är bara att hoppas på att de kan lösa det på något sätt! Annars kommer mina fredagar bli rätt kämpiga framöver...

När jag skulle gå hem efter mötet ångrade jag bittert att jag inte hade tagit på mig min tjockaste vinterjacka. Det snöade, och när jag äntligen kom innanför dörren här hemma var mina stackars fingrar närstintill sönderfrusna, trots att jag hade vantar på mig. Hoppas vädret slår om illa kvickt!

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen, och sedan ska jag koka lite te eller varm choklad och sätta mig i sängen och läsa min nya bok. Jag har velat läsa den i flera år, men har inte fått tummen ur förrän nu. Hoppas verkligen allt bra jag hört om den är sant!


...

Förra veckan väcktes jag av att Jehovas vittnen knackade på dörren. Idag var det en tant och en farbror från någon annan religion (eller sekt kanske, jag bemödade mig inte med att fråga) som knackade på för att "encourage me to go to the Bible". Jag får helt enkelt sluta öppna dörren om det inte är brevbäraren som knackar på. Jag tycker inte om när religiösa kommer till mitt hem och försöker pracka på mig sin tro. Kanske borde jag knacka på hemma hos dem och sticka ett exemplar av The God Delusion i näven på den som öppnar?

Tanken är frestande.

 


Nyinköpta Clinique-produkter

 

Det här, mina vänner, är lyx för mig - riktigt ordentlig vardagslyx! Jag har velat ha dessa produkter ett bra tag nu... Clinique är ett av de få märken jag känner till som både känns säkra och lyxiga (med säkra menar jag att de är allergitestade och förhoppningsvis inte tvingar mig tillbaka till akuten). Andra hudvänliga, allergitestade produkter brukar ofta kännas väldigt kliniska, vilket inte riktigt faller mig i smaken. Jag vill mycket hellre att mina produkter andas Debenhams än Apoteket, haha!

 

7 day scrub cream fick jag ett prov av när jag köpte min foundation på John Lewis i London, och det utan tvekan den bästa ansiktsskrubben jag testat. I asken ligger facial soap - extra-mild, som jag testat för första gången idag, och som får min hy att kännas betydligt mindre stram än babytvålen jag använt ett tag nu (på läkarens order). Och high impact mascara köpte jag eftersom min relativt nyinköpta favoritmascara från Yves Rocher dessvärre redan börjat bli torr. Det ska bli kul med en ny hudvårdsrutin! Jag inväntar resultatet med spänning ;)


Vi lever fortfarande!

Det här med att njuta av min lediga vecka gick sisådär... Man kan väl säga som så att själva ledigheten blev något av ett antiklimax; höjdpunkten skulle ju varit en dagsresa till Manchester, men det har varit så himla kallt, grått och trist att vi lät bli. Vi skjuter upp det några veckor istället, tills det blir lite trevligare väder. Att strosa runt i en "ny" stad är så mycket trevligare om man slipper frysa.

Men visst har ledigheten vart trevlig. Vi har haft en hel del fina filmkvällar här, jag och John. Vi har hunnit med hela tre filmer med Johnny Depp: Blow, The Ninth Gate, och The Imaginarium of Doctor Parnassus. Blow var helt klart bäst, den ser jag gärna om vilken dag som helst! När jag väl faller för en film kan jag se om den hur många gånger som helst utan att tröttna... true story.

Idag har vart en lång, problemfylld dag. Jag har bland annat suttit och tjafsat med en bokhandels kundtjänst alltför länge pga pengar som dragits och produkter jag aldrig fått. Men men, imorgon är en ny dag, och dessutom första dagen på min nya termin, så jag får hoppas att den blir bra!

Här kommer några bilder. Jag vet, nästan alla bilder jag tar är från café- eller restaurangbesök. (För tillfället beror det nog mest på att det är för kallt ute för att jag ska orka stanna upp och ta kort, och för att jag sällan är fräsch nog för att vilja synas på kort när jag går hemma om dagarna, haha!) De första två är i alla fall dagsfärska:


 

Följande glömde jag lägga upp, de är från Johns födelsedag/vår elvamånadersdag. Vi gick till puben och åt middag, i brist på tid att fira på häftigare sätt. Men pubmiddag är inte fy skam det heller ska ni veta; maten de serverar där är hur god som helst, och väldigt prisvärd! De här megaportionerna kostade ca 40 kr styck:

 


RSS 2.0