Det händer inget nytt...

Jag bara fortsätter att plugga.


Knut


Frank Zappa



Gårdagen

Igår hade jag prov i Integrated Marketing Communications, som jag förresten tror gick riktigt bra, och sedan gick jag och John till puben och åt middag. Och vet ni vad som hände sen? Jo, vi slocknade redan vid åttatiden. Och sedan sov vi i 16 timmar. 16 timmar! Hur orkar man ens ligga kvar så länge!? Jag längtar nästan tills jag blir pensionär och hoppar ur sängen klockan sex på morgonen, hur pigg som helst...

Nu ska vi alldeles strax se ännu ett avsnitt av Grattis Världen, och sedan blir det att plugga lite matte. Fun times!

Igår

En smula framtidsplanering har aldrig skadat någon

Jag har haft så ont i nacken idag att det är allt jag kunnat fokusera på. Strax före nio tog jag ett par värktabletter och så lade jag mig i sängen. John lade sig bredvid och höll om mig, gullig som han är, och så låg vi där tills min nackvärk började släppa, och pratade om framtiden. Eller egentligen pratade vi mest om inredning, i framtiden.

Följande har vi enats om hittills:

♥ Vi ska (förhoppningsvis) ha varsitt korridorsrum.
♥ Det ena rummet ska vi ha som sovrum, det andra som vardagsrum.
♥ Sovrummet ska inredas i rosa och grönt. (Lisebergsfärger med andra ord! Fast vi skippar med all säkerhet lisebergskaninerna...)
♥ Sovrummets väggar ska prydas av bilder vi tagit under vår tid här i Liverpool.
♥ Vardagsrummet ska gå i Union Jack-färgtema. Vita väggar (man får inte välja färg på dem), och främst röda och blå möbler. En skvätt svart går också an.
♥ På vardagsrummets väggar ska vi välja lite konst var. Jag kommer att välja en mängd mindre svartvita rockfotografier (främst på mina gudar, vilka annars?), och John ska välja några större tavlor, som förmodligen kommer vara rätt abstrakta, psykadeliska, eller både och, om jag känner honom rätt.
♥ Mina tekniska prylar ska stå i sovrummet, Johns i vardagsrummet (John har coolare tekniska prylar).
♥ Jag ska få välja alla glas, allt porslin, och alla bestick. Han kan få välja några ölglas om han har tur, haha!
♥ Det ska verkligen synas att någon bor i rummen (här har vi som bekant inte en enda tavla uppsatt).
♥ Jag ska ha minst en pungblomma (sörjer fortfarande den som mamma kastrerade för några år sedan...).
♥ Vi ska ha två gerbiler. En ska heta Adolf och en ska heta Ulf.
♥ Vi ska ha en kampfisk. En hane. Även den ska heta Ulf.

Åh vad jag ser fram emot hösten!

Nu är det dags för mig att plugga lite till. This is gonna be a looong night...

I brist på annat

Jag har inte direkt delat med mig mycket av mitt liv här på senaste tiden, vilket somliga säkert tycker är tråkigt. Jag vet att jag mest skrivit om saker jag har köpt, men i motsats till vad man kanske skulle kunna tro beror det inte på att det är det enda jag fokuserar på här i livet... Jag tycker helt enkelt inte om att skriva om att jag har suttit hemma i pyjamas hela dagen och pluggat, sett på tv och läst tjejtidningar. Det känns inte vidare intressant.

Intressant kanske inte mina shoppingfynd är heller för den stora massan, men när jag själv tittar tillbaka på det jag skrivit gör det mig glad att påminnas om mina fynd. Att köpa fina saker får min i övrigt rätt trista vardag (hur roligt har man egentligen i tentatider?) att känns aningen mer färgglad.

Igår fyllde pappa år, och jag ringde givetvis och gratulerade på födelsedagen. "Nu är du halvvägs till 90!" sade jag glatt. Han var måttligt road. Haha! Och sedan var jag med och sjöng för honom i högtalattelefon. Problemet är bara att jag inte kan höra de andra när jag själv pratar, så jag kände mig en smula pinsam som sjöng högt och ljudligt för en telefon. Pinsam är en härligt familjär känsla... I quite like it. ;)

Gräddfärgade skor

När jag tog studenten hade jag på mig en vit, midjekort jeansjacka med halvlånga ärmar över min klänning (det var rätt kallt den dagen). Vitt är allt annat än min favoritfärg, men just den jackan tycker jag om, och dessutom vill jag inte köpa en jacka och sedan bara använda den en gång, så i sommar tänker jag ha den till mina nya ljusa jeansshorts, bland annat.

 

Det är ju ingen nyhet att jag gillar att matcha, så för några dagar sedan bestämde jag mig för att köpa ett par ljusa skor. Nästan alla skor jag äger är svarta, eller iaf mörka, och mörka skor till en i övrigt helt ljus och somrig outfit vet jag att jag inte skulle trivas i. De här däremot tror jag kommer passa perfekt till alla mina ljusa sommarplagg:

 


Jag beställde dem från New Look här om dagen, så de är alltså på väg till Sverige just nu. I can't wait tills jag kommer hem!

Plugg, plugg, plugg

John gjorde något med datorn igår som fick den att vakna till liv igen, för tillfället, men den är inne på sina sista timmar säger han. Min stackars pappa blir kommer bli ruinerad om jag ska avverka de datorer han köper till mig i den här takten...

Men det är inget jag kan göra något åt nu, så jag ska istället övergå till att plugga. Hela dagen. Fun times!

Jag har dock gjort mig i ordning, för sitter jag här hemma osminkad och iklädd pyjamas så känner jag mig alldeles för slapp för att orka göra något produktivt. I know, my mind works in strange ways.


Min dåliga teknikaura, del femtioelva

Strax efter att jag skrev förra inlägget kraschade min hårddisk, så nu är min fina och relativt nya laptop död. Och detta händer i tentatider. Fuck.

Thank God att jag bor tillsammans med John och att han har en dator som jag kan få låna när jag verkligen behöver en!

15 månader tillsammans

Idag firar vi 15 månader tillsammans, jag och John, och därför valde vi att gå till Red Hot Buffet och äta middag idag istället för hemma. Maten var lika god som vanligt (fast det saknades vårrullar den här gången, vilket var en besvikelse), men servicen var inget vidare. Först beställde vi dricka av en servitris, men hon verkade inte klara av att ge oss det, så då frågade jag en servitör istället, men han lyckades inte heller. Så efter att ha väntat ett rätt bra tag bad jag en annan servitör, och några minuter senare fick vi varsitt glas Pepsi. Den siste servitören var jättetrevlig och bad om ursäkt för den dåliga servicen, och som plåster på såren slapp vi betala för drickan. Notan hamnade därför endast på £16 istället för £21.50 som det brukar kosta. Ibland lönar det sig att klaga ;)

Efter maten gick vi till Primark och köpte två sådana här resväskor inför hemresan:

Söt va? Jag tror dock att John föredrar de gamla svarta...

Myskväll

John är i köket och fixar kvällsmat åt oss nu, och jag har lovat att fixa pannkaksfrukost åt oss imorgon. Vi har som sagt haft en jättetrevlig dag tillsammans, och nu ska vi mysa framför en film som heter Happiness. Hoppas den är bra :)

Nu är det för övrigt exakt tre veckor tills vi flyttar hem... det närmar sig med stormsteg!


Helt underbar shoppingdag!

Jag har inte med mig något hem, men det har köpts en hel del idag med. Först köpte jag två par jeans, ett par jeansshorts, ett linne och en kavaj på Primark, samt en bh på Marks & Spencer. Jag räknade lite på det för skojs skull, jämförde kostnad i England + frakt med vad samma plagg förmodligen hade kostat i Sverige om jag hade hittat dem någorlunda billigt (typ på H&M), och kom fram till att jag "sparat" hela 950 kr genom att handla de sex plaggen här istället för hemma. Är det inte otroligt att man kan köpa kläder här och skicka dem till ett annat land, och fortfarande komma undan så mycket billigare? Jag visste ju att jag tjänade på att köpa kläder här, men mycket hade jag faktiskt inte förstått att det rörde sig om, så det var en positiv överraskning!

Sedan kom John och gjorde mig sällskap. Vi gick och köpte kartonger på 99p-affären, och sedan gick vi och satte oss inne på Costa där jag packade ner min första drös kläder i en kartong. Jag smet iväg och postade det paketet, och sedan gick vi tillsammans tillbaka till Primark. Jag köpte tre t-shirtar och en jättefin kavaj till John, samt en herrskjorta och tio par strumpbyxor till mig själv. Och sedan fick det vara nog, haha!

Jag har nästan fått ihop en helt ny garderob de senaste veckorna så nu känner jag äntligen att shoppingbehovet är mättat. Tur det! Nu är det alltså bara att fokusera på att plugga inför mina slutprov, och sedan är det dags att flytta hem till Sverige igen. Det kommer bli härligt :)

På väg ut igen

Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra ute, men känner jag mig själv någorlunda väl kommer jag väl hem med fler saker än jag hade när jag gick, haha! Nej men allvarligt talat vill jag mest bara komma ut ur huset. Om John orkar göra min sällskap senare kan vi ju alltid försöka oss på att släpa hem ett par nya resväskor... det är på tiden :)

 

Ha en bra dag allihop!

 


Bold Street

Nu är jag hemma igen efter att ha gått på stan i flera timmar. Det var riktigt härligt väder ute, så det var skönt att promenera runt lite. Först gick jag till Red Lotus och Shared Earth och köpte smycken till mamma (vilka smycken jag köpte är hemligt än så länge, det ska bli en överraskning för henne), och sedan gick jag vidare till Primark.

Primark är verkligen en fantastisk butik. Visst, kvalitén är långt ifrån den bästa på vissa plagg, men andra håller minst lika bra som de från andra butiker. Men anledningen till att jag älskar Primark är givetvis att det är så himla billigt där, plus att de har så otroligt många olika typer av kläder att välja på!

Idag köpte jag ett par spetsleggings, ett par latexaktiga leggings, ett par ljusblå jeansleggings, samt ett rosa/vitt/grått slappt linne med en rolig volangdetalj. Dessvärre har jag inga kort att visa upp eftersom jag packade ned kläderna i kuvert och postade dem till Sverige illa kvickt... Åh vad jag längtar tills hösten då jag kan ha på mig alla fina kläder jag köpt de senaste veckorna!

Bold Street

Gulligt godis


asos.com

Jag beställde hem lite saker från asos.com i morse. Jag hoppas verkligen att allt kommer... allt jag köpte var på rea, och då har jag märkt att det rätt ofta ligger uppe saker trots att de redan är slutsålda. Jag fick till exempel bara hälften av allt jag beställde från New Looks rea-avdelning sist. Men vafan, det är risken man får ta när man fyndar underbara plagg/accessoarer via internet! Man får ju som tur är pengarna tillbaka för de plagg man inte får, så det är inte så värst farligt.

Här nedan ser ni vad jag beställt idag:

Religion Exclusive Jersey Union Jack Scarf och ASOS Skinny Burnished Faceted Stone Wristband


ASOS La Mode Word Across Body Bag


Jag har valt att skicka det direkt hem till mina föräldrar i Sverige, så nu har jag ännu en anledning att längta hem! Hoppas bara att allt kommer, som sagt, för jag har blivit helt kär i dessa saker... ♥


Ready to go!

Jag vaknade jättetidigt idag, närmare bestämt vid halv sju, och var då så pigg att det var obekämt att ligga kvar. På bilden nedan ser jag iofs rätt trött ut, men så är alltså inte fallet (för en gångs skull, hehe).

 

Jag ska alldeles strax iväg till Liverpool One där jag ska köpa Everton-prylar åt pappa, smycken åt mamma och förhoppningsvis ett par herrskjortor till mig själv. Sedan tänkte jag posta det jag köpt, samt några andra grejer, och så ska jag försöka dra med John till Costa för en ficka också innan det stänger. Jag hade skittråkigt igår, så jag är fast besluten att göra den här dagen till en bättre dag!

 

 

P.S. Jag älskar Mac-concealern jag köpte förra helgen! Jag har dessvärre ganska dålig hy just nu, men tack vare concealern ser den hur bra ut som helst :)


Sista föreläsningen avklarad

Igår var jag på SSLC-möte i Management School, och medan jag stod och väntade på att mötet skulle börja stod jag och tog bilder i smyg. Mobiltelefoner är fiffiga på det sättet...

 

 

Och just det, jag har ju varit  på min absolut sista föreläsning här i Liverpool också. Nu är det revision som gäller i någon vecka, och sedan blir det provskrivning för fulla muggar. Oh, the joy!


Klantigt värre

Idag hade jag på mig ett utav mina nya halsband för först gången, och vad tror ni händer? Jo, jag sitter lite för nära ett bordshörn, ställer mig hastigt upp, och sliter sönder halsbandet. Bra jobbat!

De som känner mig har säkert lagt märke till att jag inte direkt är den smidiga typen, utan snarare den som spiller, snubblar och går in i glasdörrar allt som oftast. Tack gode gud att jag har fina betygspapper att försvara mig med, annars hade det varit svårt att övertyga folk om att det finns något alls bakom pannbenet på mig, haha! ;)

Som tur är lyckades jag laga halsbandet :)


I'm not liking this.

Jag lyckades bara sova någon timme i natt, och efter att ha legat vaken och vritid på mig i x antal timmar gick jag upp och åt frukost vid 5 eftersom hungern hade slagit in rejält. Två mackor och en kopp te senare lade jag mig igen och gav det här med sömn ett nytt försök. Little did I know att jag skulle känna mig ännu mer rastlös efter att ha ätit.

Ännu mindre visste jag att jag skulle komma att tänka på Cartoon Network när jag låg där och försökte somna. Jag vet att många tecknade serier som visades på 90-talet inte gjordes då, utan betydligt tidigare. Men det totala utbudet av barnprogram/tecknade serier verkar fanimig inte ha blivit bättre sedan 90-talet.

När jag var liten såg man på otecknade Pippi Långstrump, Sabrina tonårshäxan och Mr Bean, till exempel, men nu för tiden verkar det göras usla animerade varianter av alla någorlunda populära gamla program. Jag tror allt att jag är en smula TV-konservativ. Jag tycker verkligen det mesta var bättre förr. Med förr menar jag förvisso inte särskilt långt tillbaka i tiden, men ändå, bättre var det.

Jag saknar 90-talet! Jag är nog den enda i världen som saknar det decenniet, men så är det. På 90-talet var allting så enkelt. Förutom att bära upp kläder då... 98% av alla som gled runt i snortighta röda jazzbyxor lär ju inte sett vidare bra ut om man säger så, haha... åren då de var populära måste varit ett enda stort facepalm moment för alla som faktiskt hade någorlunda bra smak. Jag önskar att jag själv hade tillhört den sistnämnda skaran, men dessvärre ägde jag inte bara ett, utan flera par röda jazzbyxor. What can I say? I was young and didn't know better. (I still don't know better, but at least I'm older now. FML.)

Clas Ohlson har just öppnat i Liverpool

Och det var John very excited about, haha!, så vi gick dit och tog oss en titt idag. Deras försvenskade reklamskyltar är fanimig skrattretande...




Efter besöket på Clas Ohlson tittade vi in på Tesco där vi köpte varsin tidning. Sedan gick vi vidare till Costa där vi satte oss och bläddrade i våra tidningar, samt hällde i oss varsin latte. Vi har alltså lyckats få till två riktigt trevliga söndagar i rad, och är inte det en bedrift så vet jag inte vad ;)


I'm lovin' it!

Vi har haft en riktigt trevlig dag på stan. Först åt jag en cheeseburgare från ett gatukök och sedan gick vi i en massa affärer. Jag är trött på att sakna en concealer som verkligen täcker det som täckas skall och bestämde mig därför för att testa en från Mac som jag hört mycket bra om. Hoppas den fungerar lika bra på mig som den verkar göra på andra!

 

 

Köpte även den här härliga ringen på River Island:

Visst sticker den ut ur mängden?


Kontrastfärger

 

Jag gillar bronssminkningen. Mindre förtjust är jag i mina rödsprängda ögon.


På väg ut

Nu ska jag och John iväg till stan för att shoppa lite. Tänkte bara visa er hur jag ser ut idag:

 

Som ni ser har jag nya halsbandet på mig, och det gör verkligen hela outfiten. Jag är jättenöjd!


Lite färg? Anyone? No.

Igår kom John och mötte mig vid University Square efter skolan och så gick vi tillsammans ned till stan. Vi började med att äta jättegoda hamburgare på ett utav alla snabbmatställen som ligger längs Myrtle Street, och sedan gick vi till en utav mina favoritbutiker på Bold Street, nämligen Red Lotus. Jag älskar det mesta där inne så det är rätt konstigt att jag inte köpt något där förut, men nu lade jag äntligen vantarna på ett riktigt statementhalsband:

 

 

Vi planerar en riktig mysdag tillsammans imorgon, och då tänkte jag använda halsbandet för första gången. Och finns det något jag tycker om så är det att matcha, så även naglarna blev svarta:

 

 

Lacket från Make Up Store måste vara ett utav världens bästa svarta - ett lager räcker för att naglarna ska bli kolsvarta. Ett litet tips till alla som gillar svarta naglar alltså ;)

 

Nu ska jag försöka få tummen ur och plugga lite statistik. Fy fan vad svårt det kan vara att hitta motivation ibland! Till och med Accounting and Finance är en fröjd jämfört med Business Statistics... de som pressade in den kursen i läroplanen måste helt klart vara sadister...


Nya fina kläder till oss båda

Jag var för lat för att promenera, så vi tog bussen till Liverpool One istället. Vi gick in på Primark så fort vi kom fram och hittade så underbart fina kläder att jag nu svävar på fluffiga rosa shoppingmoln!

Det första jag köpte var en limited edition-kavaj som hade kostat hela £25 (vilket är mycket för ett Primark-plagg) men som nu var nedsatt till £10 = perfekt! Det är alltså ett ljust gammelrosa tyg underst och svart spets över det. Den är som gjord för mig och kommer göra en massa outfits betydligt roligare i höst. Jag älskar den!

 

Dagens andra köp var en klänning som jag ska ha på mig redan nu ikväll när vi går ut. Som ni säkert kan gissa är den av samma limited edition-serie som kavajen, och var nedsatt från £21 till £10 den med. Även denna är gjort av ljust gammelrosa tyg och svart spets, men har även ett par lager tyll som ger kjolen rejäl volym. Jag tänker mig den med svarta strumpbyxor och pumps, lite vågor i håret, och sotade ögon ikväll. Jag känner mig jättefin i den!

 




Det sista jag köpte till mig själv var en stor lila ring jag inte kunde motstå:

Den kostade endast £1.5!

Jag tyckte John förtjänade lite nya kläder han med, så jag köpte två snygga t-shirts till honom. Kläder är inte direkt något han prioriterar, men jag tycker det är jättekul att se honom i fina nya kläder, så han kommer säkerligen få lite kläder i present av mig emellanåt ;)

 



En någorlunda speciell söndag

Idag är det söndag, men för en gångs skull kommer det inte vara en trist sådan; det är nämligen en bank holiday här i England imorgon så det verkar som att alla ska ut ikväll. Jag och John ska träffa Ryan och hans flickvän, samt några av hennes vänner om jag förstått saken rätt, framåt niotiden ikväll. Det ska bli kul att äntligen få träffa hans tjej!

 

Nu ska jag och John promenera ner till stan. Vi tänkte försöka hitta billiga resväskor, en t-shirt till John, och något som jag vill ha på mig ikväll. Ha en bra söndag allihop!

 

Just nu :)


The Devil Wears Primark

Jag hade svarta Primark-strumpbyxor på mig i fredags, och det visade sig att jag fått precis vad jag betalat för. De kostade väl knappt tio kronor, och här nedan ser ni vad nackdelen med dem är:

Det regnade ute och när strumpbyxorna blev blöta färgade de visst av sig rejält, haha!

Jag är bara glad att jag inte hade på mig något ljust plagg över strumpbyxorna. Det var tur i oturen att mina ben och fötter var det enda som blev svartflammigt...

Fredagsmiddag på Nando's

Jag ett par bilder när vi var på Nando's och åt middag i fredags, men jag glömde att be John att ta kort på mig och den underbara maten. Här försöker jag alltså dokumentera min tillvaro, och så glömmer jag bort att inkludera mig själv! Oh well, om någon skulle sakna mig så finns det ju en egobild eller två i resten av bloggen, haha ;)

Jag och John åt precis samma sorts mat: varsin halv kyckling, pommes frites med peri-perisalt, och vitlöksbröd. Nando's serverar enbart kyckling (i köttväg), peri-perikryddad kyckling är deras grej, och till det får man välja bland en mängd olika tillbehör. Beställningen gör man i en viss ordning; man börjar med sitt bordsnummer, sedan väljer man kryddstyrka, typ av kyckling, och sist med inte minst väljer man tillbehör.

Den här gången var det farmor som bjöd oss på middag, så: tack farmor! Vi hade hur trevligt som helst :)

Det var första gången John var på Nando's (själv har jag varit där en gång innan)

 

De gillar som sagt peri-perikrydda...


RSS 2.0